Szakmai továbbképzés

2022.12.28. 09:24

A középiskolások egészség-magatartását is vizsgálták Gyulán

Több éves együttműködés övezi a Gál Ferenc Egyetem és a Gyulai Szakképzési Centrum kapcsolatát, ennek keretében Czeglédiné Szappanos Anita, a GySzC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatójának felkérésére az egyetemünk egészség- és szociális tudományi kara szakmai továbbképzést tartott az év utolsó munkanapján az oktatók részére – tájékoztatott Facebook oldalán a GFE Egészség- és Szociális Tudományi Kara.

P. G.

A program címe A fizikumtól a mentális egészségig és diákoktól a tanárokig volt, melynek keretében a kar három oktatója és egy volt hallgatója tartott előadást. A témák igyekeztek széleskörűen felölelni napjaink középiskolásainak gondjait.

Középiskolások egészség-magatartás jellemzői, kiemelten jelentkező problémák címmel dr. Beke Szilvia, főiskolai tanár tartott előadást.

A fiatalkori elhízás és a reprodukciós egészség- megelőzés lehetőségei és jelentősége témakörben dr. Párduczné Dr. Szöllősi Andrea, főiskolai docens osztott meg értékes információkat a hallgatósággal.

Miért látok mindenhol kalóriákat? Sokszor pánikba esek, ki vagyok én? Segítők és fiatalok küzdelme az iskolai mindennapokban címmel Herczeg Viktória, iskolai szociális munkás tartott előadást.

Míg Pedagógus vagyok, nekem is van lelkem - lelki egészség a katedra túl oldalán témakörben dr. Olteanu Lucián Líviusz, adjunktus, pszichológus tartott értekezést.

Mint a kar Facebookon közzétett beszámolójából kiderült, a hallgatóság nagy érdeklődéssel és oktatók elismerésével fogadta a nem szokványos szakmai továbbképzést.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában