Elismerések

2022.11.28. 16:31

Sokszoros véradóit ismerte el a Vöröskereszt Békéscsabán

Sokszoros véradóit köszöntötte a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete hétfőn Békéscsabán. Véradó Barát Munkahely címet kapott a Linamar Hungary Zrt.

Gyemendi Réka [email protected]

Dr. Párducz László

Fotó: Für Henrik

A Vöröskereszt részéről 1987-ben fogalmazódott meg az ötlet, hogy legyen az év egy napja a Véradóké. Ebből az ötletből a Vöröskereszt VII. Kongresszusán határozat született, miszerint november 28-án országszerte, így Békés megyében is köszöntik a véradókat és véradások szervezőit.

A hétfői programon dr. Párducz László, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének elnöke mondott beszédet és fejezte ki háláját a véradóknak. Dr. Fődi Éva, a Békéscsabai Területi Vérellátó Intézményvezető főorvos köszöntötte a véradókat. Ezután átadták a kitüntetéseket és tárgyjutalmakat.

 

Az egészségügyi Minisztérium által alapított PRO VITA Díjban részesült száztízszeres teljes Véradásért Gubicza Dezsőné medgyesegyházi véradó, aki 1975 óta önzetlenül segíti embertársait. Elhangzott, példamutató magatartása hatására gyermeke is véradóvá vált. 

A Véradó Mozgalom Érdekében végzett kimagasló munkájáért Véradó Mozgalomért Ezüst Emlékérem elismerésben részesült Szabó Zsolt Mihályné Buhala Sára Mária Békéscsabáról. A kitüntetést és tárgyjutalmat a nevében Ecker-Kovács Csilla, a Linamar igazgatói-asszisztense vette át. Szabó Zsolt Mihályné Buhala Sára Mária 2014 óta szervezi eredményesen a véradásokat a Békéscsabai Linamar Hungary Zrt. gyárában. Kitartó, lelkiismeretes munkájának köszönhetően egyre több a véradó. Mint elhangzott, a donorok megvendégelést és munkaidő-kedvezményt egyaránt kapnak a véradások alkalmával. 

Ecker-Kovács Csilla, a Linamar igazgatói asszisztense

A Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete javaslatára a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága a Véradó Barát Munkahely címet adományozta a Linamar Hungary Zrt.-nek. Csík Tímea a Linamar Hungary Zrt. kommunikációs munkatársa vette át a központi ünnepségen és a békéscsabai ünnepségen is a tárgyjutalmat. Mint kiderült, a Linamar békéscsabai gyárában már két évtizede évi három alkalommal, orosházi gyárában pedig évi két alkalommal ad helyszínt véradásnak, egyéb behíváskor küldi dolgozóit szervezetten konkrét véradási eseményekre. 

A cég mozgósítja a véradókat és a véradást népszerűsíti a munkahely keretein belül, emellett kiemelten elismeri a munkavállaló donorokat. Az ügy iránt való elköteleződésük miatt már 2010-ben elnyerték a Véradóbarát Munkahely elismerést.

Csík Tímea

A Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete javaslatára a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága a Véradó Mozgalom Támogatói Oklevelét adományozta a Primaenergia Zrt-nek., a cég 2012 óta támogatja a Madzagfalvi napok véradását. Az ünnepségen végül a sokszoros véradókat köszöntötték, a "csendes hősöket", akik az évek során adott véradásért kapják a kitüntetésüket. A tárgyjutalmakat Tóth Zoltánné igazgató és dr. Párducz László elnök adta át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában