Ünnepre hangolnak

2022.11.21. 15:05

Jaminából gurult be a főtérre Békéscsaba karácsonyfája – videóval

Megérkezett hétfőn a Szent István térre a város karácsonyfája, amelyet egy daru segítségével állítottak fel, majd immár hétfőn el is kezdték feldíszíteni, ünnepi pompába öltöztetni.

L. B.

Egy daru segítségével hétfőn állították fel a karácsonyfát

Fotó: Bencsik Ádám

Mint ahogy a városházán ismertették, a több mint 6 méter magas fenyő Jaminából, a Radnóti utcából egy család felajánlásaként gurult be egy méretes platós járgányon a főtérre. Szokás szerint – miután kiszolgált és lebontották – a karácsonyfa majd tűzifaként rászoruló családokhoz kerül jövő év elején.

Ünnepi programok ugyancsak várják majd az érdeklődőket
Fotós: Bencsik Ádám

Szarvas Péter polgármester a Facebook-oldalán közölte: az önkormányzat a kihívásokkal teli időkben is mindent megtesz azért, hogy az advent a bensőséges várakozás és egymás tiszteletének, szeretetének időszaka lehessen. Ehhez hozzátartozik a karácsonyfa mellett a díszkivilágítás is. Idén viszont a takarékosság jegyében csak a főtér és annak közvetlen környezete ragyog majd ünnepi fényben. 

Mint fogalmazott, érdemes lesz felkeresni a Szent István teret, ahol a város karácsonyfája mellett számos látnivaló, vasárnaponként pedig ünnepi programok ugyancsak várják majd az érdeklődőket. Az ezzel kapcsolatos munkálatok zajlanak a főtéren.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában