Értékelés

2022.10.24. 14:12

Már a jövő évi csabai kolbászfesztiválra gyúrnak

A Covid-előtti időkhöz hasonlóan összesen csaknem ezer csapat gyúrta a kolbászt a négy napon át, tízezrek érkeztek naponta a kolbászfesztiválra a CsabaParkba.

Ny. L.

A fiatalok is örömmel kapcsolódtak be a programokba

Fotó: Für Henrik

Amikor Hégely Sándor, a Csabai Kolbászfesztivál igazgatója  vasárnap este hallgatta a Bagossy Brothers Company koncertjét, az egyik soruk nagyon megfogta: „Csak a baj, csak a bú, de ma senki szomorú.” Nem is hitte volna, hogy még vasárnap, a 25. Jubileumi Csabai Kolbászfesztivál  zárónapján is rátesznek egy lapáttal a látogatók.  Ahogy mondta, az emberekből áradt a boldogság, a jókedv, jól érezték magukat, miként addig is.
– Minden olyan volt, mint régen, a Covid-előtti időkhöz hasonlóan összesen csaknem ezer csapat gyúrta a kolbászt a négy napon, tízezrek érkeztek naponta a rendezvényre a CsabaParkba – ecsetelte a fesztiváligazgató. – Megmozdult az egész város, a megye, jöttek vendégek az ország számos pontjáról és a határon túlról is.

Hégely Sándor
Fotós: Mate Krisztian / Forrás: Metropol

A fesztivál igazgatója kitért arra, mindig nagyon fontos számára, hogy a csabai kolbász hagyományát átadják az idősebbek a jövő generációnak.
– Ezért is örültem, hogy benépesítették a gyúróasztalokat a fiatalok pedagógusaikkal, szüleikkel, nagyszüleikkel – emelte ki a fesztiváligazgató. – A szabadtári színpadon vasárnap rotyogott a bográcsokban a töltött káposzta, mely a disznótorok elmaradhatatlan étele. Az őshonos mangalicára is felhívtuk a figyelmet a nyugdíjas klubok, egyesületek, civil szervezetek, a nagycsaládosok és a hátránnyal élők csapatai révén.
Hégely Sándor kitért arra, a fesztivál története során már számos kolbászkirályt koronáztak meg. Örül annak, ha többszörös bajnokok is bizonyítanak, de ugyanennyire fontos, hogy újak is bizonyítsanak. Éppen ezért fontos, hogy új arccal bővült a szárazkolbászgyőztesek palettája, mégpedig a békéscsabai Such Zoltán Andrással. 

Hétfőn pedig a stáb elkezdte 2023-as kolbászfesztiválszervezését, amit október 19–22. között tartanak meg.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában