Floorball-összecsapások

2022.10.03. 20:18

Harmadszor rendeztek Kolimpiát Gyulán

Harmadik alkalommal rendezték meg hétfőn a gyulai középiskolás kollégistáknak a Kolimpia vetélkedőt, amelynek ezúttal a Karácsonyi János Katolikus Gimnázium műfüves pályája adott otthont.

P. G.

A rendezvény célja, hogy a fiatalok találkozzanak, ismerkedjenek egymással

Fotó: Für Henrik

Bengery Zsoltné, a házigazda iskola intézményvezetője lapunknak elmondta, a programot a Göndöcs Benedek Katolikus Technikum kezdeményezésére hívták életre, első ízben tavaly ősszel. Mint megtudtuk, a versengés legfőbb célja, hogy összehozzák a városba járó középiskolás kollégistákat. 

– A rendezvény jól szolgálja a közösségek erősítését, formálását. Nagyon fontos része az elképzelésnek, hogy a kapcsolat ne csak az intézményeken belül, hanem azok között is jó legyen. A fiatalok találkozzanak, ismerkedjenek egymással – tette hozzá az intézményvezető. – Ez már csak azért is lényeges, mert ők a hétköznapjaikat Gyulán élik meg a családjuktól távol.

A Kolimpiát hétfőn délután immáron harmadik alkalommal rendezték meg. Első alkalommal tavaly ősszel ügyességi versenyen mérték össze tudásukat a fiatalok, míg második alkalommal paprikás krumplit kellett főzniük, illetve tálalniuk. Ez utóbbi kihívást a Karácsonyi gimnázium kollégiumának csapata nyerte, így ezúttal az intézmény adott otthont a vándorkupa-jellegű eseménynek. A résztvevők ezúttal floorballban mérték össze a tudásukat.

Hétfőn öt iskola, a Nicolae Bălcescu Román Gimnázium, a Harruckern és a Göndöcs Középiskola, az Erkel Gimnázium és a házigazda Karácsonyi gimnázium kollégistái játszottak egymással mérkőzéseket a különleges sportágban. Az összesen százharminc diákot zsíros kenyérrel is megvendégelték, illetve a győztes csapat tagjai tortát is kaptak jutalmul, illetve a dobogósok édességet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában