Elismerés

2022.10.16. 12:51

Békés megyei polgárőröket is kitüntettek Budapesten

Elismerések átadásával kiegészített ünnepséget tartott az Országos Polgárőr Szövetség a XX. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseményére, az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira, hőseire emlékezve szombaton, Budapesten. Több Békés megyei polgárőr kimagasló teljesítményét is kitüntetéssel jutalmazták az eseményen.

Békés Megyei Hírlap

Gyarmati Sándor, Szabóné Nagy Erika, Eszlári Szabina, Pécsi Krisztina, Lipták István az ünnepség után

A fővárosban, a Rendőrségi Igazgatási Központban megtartott rendezvényen dr. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes mondott ünnepi beszédet. Az OPSZ honlapjának beszámolója alapján az államtitkár kiemelte, a migrációs nyomás egyre erősödik a déli határon. 

– Idén már több mint 200 ezer határsértővel szemben kellett intézkedni, és 1467 embercsempész ellen indult eljárás – mondta az államtitkár, aki felidézte, hogy amikor a határvadászok kiképzésén járt, nagyon sokakkal találkozott, akik egyébként polgárőrök, és akik évek óta védik Magyarország déli határát. 

– Köszönjük a polgárőröknek, hogy segítenek az ország és Európa védelmében, valamint a határvadászok toborzásában is. Isten áldja a polgárőröket – zárta beszédét dr. Rétvári Bence, aki dr. Túrós Andrással, az OPSZ elnökével átadta a Belügyminisztérium, valamint a polgárőrség díjait.

Az eseményen több Békés megyei személyiség teljesítményét is elismerték. A Polgárőrség szervezésében, társadalmi elismerésében és a bűnmegelőzés eredményeinek elérésében tanúsított kimagasló tevékenységéért az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége „Szent László Érem” kitüntetéssel ismerte el Lipták István, a Békés Megyei Polgárőr Szövetség Felügyelő Bizottsága elnökének, a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület tagjának teljesítményét. 

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége példamutató polgárőr tevékenységéért, eredményes, áldozatkész munkája elismeréséül 2022-ben az „Év Polgárőre” kitüntetésben részesítette Békés megyéből Eszlári Szabinát, a Polgárőrség Sarkadkeresztúr tagját.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége a polgárőrséggel végzett kiemelkedő együttműködése elismeréseként az „Év Polgárőr Pedagógusa” kitüntetésben részesítette Békés megyéből Szabóné Nagy Erikát, a Geszti Polgárőrség tagját.

Példamutató polgárőr tevékenységükért, eredményes, áldozatkész munkájuk elismeréséül az „Év Polgárőr Egyesülete” kitüntetést Békés megyéből a Békési Polgárőrség Közhasznú Szervezetet érdemelte ki. Az elismerést a szervezet elnöke, Gyarmati Sándor vette át.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége a lovas szolgálat során végzett kiemelkedő tevékenységéért az „Év Lovas Polgárőre” kitüntetéssel ismerte el Pécsi Krisztina, Békés megyei lovas koordinátor kimagasló tevékenységét.

Dr. Balogh János rendőr altábornagy országos rendőrfőkapitány, a bűnmegelőzés, valamint a Rendőrség és a Polgárőrség közötti együttműködés keretében kifejtett kimagasló tevékenységéért dicséretben és tárgyjutalomban részesítette Tímár Józsefet, a Polgárőrség Kötegyán leköszönő elnökét.

Nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából, az Országos Polgárőr Szövetség Elnöke a polgárőrség érdekében végzett áldozatos munkája elismeréseként, a Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozata kitüntetésben részesítette Papp Gábort, a Békés Megyei Hírlap újságíróját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában