Beol podcast

2022.10.30. 10:05

A Beol podcast heti vendége: Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna futónagykövet

Vasárnap reggelente jelentkező podcast-sorozatunkban ismert Békés megyei emberekkel beszélgetünk különböző témákban. Hétről hétre minden, ami Békés. Negyedik adásunkban Vásári Erzsébet, a Békés Megyei Hírlap újságírója beszélget Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna szarvasi pedagógussal és futónagykövettel.

V. E.

Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna /Fotó: Für Henrik/

Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna immár 30 éves pedagógiai pályát tudhat maga mögött testnevelés és földrajztanárként, emellett immár immár a BSI futónagykövete, ráadásul sorra szervezi futótársaival Szarvason és környékén a futóversenyeket, melyeket olykor más sportágakkal is kiegészítenek. 

Zsuzsa nem csupán átadja másoknak a futás szeretetét, hanem az egészséges életmódra is inspirálja az embereket, illetve nagy szerepet vállal a programszervezés által a közösségépítésben is. 

A nevéhez fűződő, egyik legnagyobb sportrendezvény a Körös-körül, a Körös-körül Futófesztivál, amelyből immár a negyediket hívták életre idén, és évről-évre több száz embert mozgat meg. Ráadásként mindig kapcsolódik egy nemes ügyhöz, ilyen például a Bátor Tábornak való adománygyűjtés, vagy a Mályvavirág Alapítvánnyal való közös figyelemfelhívó program a World Go Day (Nőgyógyászati Onkológia Világnapja) apropóján. Ugyanakkor a Szarvasi Arborétum „Négy évszak az Arborétumban” című, négy eseményből álló futóversenyének elindításában is oroszlán szerepet vállalt. 

A más sportágakkal való kiegészítésről Zsuzsa elárulta, a futás mellett már a kerékpározás is kiegészíti olykor egy-egy rendezvényüket, amelynek kapcsán nagy segítsége Tárnyik Ildikó.

Podcastünkben a futáshoz fűződő szeretetéről, a futónagykövetségről, a versenyekről és a versenyszervezésről is szót ejtettünk Zsuzsával, aki példamutató lelkesedéssel tevékenykedik a mindennapokban. Kiderül továbbá az is, hogy kiknek és miként ajánlja a futást, illetve az, hogy ő hogyan ért meg egykor a maratonfutásra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában