KHESZ

2022.09.28. 17:47

Megkezdődtek az őszi haltelepítések Békésben

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége vízterületein kedden elkezdődtek az őszi haltelepítések. A héten dévérkeszeg, márna és kétnyaras ponty kerül a vizekbe.

P. G.

Ismét jelentősebb mennyiségű hallal fognak gazdagodni a folyók, a holtágak, a tavak és a csatornák

Forrás: KHESZ Facebook-oldala

Mint a KHESZ oldalán kiemelték, a telepítések során, a tavaszi és a nyári halasítási periódusokhoz hasonlóan ismét jelentősebb mennyiségű hallal fognak gazdagodni a folyók, a holtágak, a tavak és a csatornák.

A telepítések első szállítmányaiként a héten dévérkeszeg, márna és kétnyaras ponty kerül a vizekbe, a közeljövőben pedig balin, dévérkeszeg és jászkeszeg érkezése várható. A háromnyaras pontyok kihelyezését tervezetten október 10-én kezdik meg.

Kifejtették, az őszi haltelepítések kapcsán előrevetíthető, hogy az elmúlt fél év gazdasági folyamatainak következményeként kialakult magas pontyárak miatt ugyanazon költségből kisebb mennyiséget tudnak vásárolni. Emellett, amennyiben ritkább őshonos fajok beszerzésére nyílik lehetőség, vizek halfauna készleteinek megőrzése érdekében igyekeznek azt maradéktalanul kihasználni.

A piaci folyamatokban történő változások miatt, a szövetség halgazdálkodási bizottsága a következő hetekben már a jövő évi haltelepítési lehetőségeket és halkihelyezési mennyiségeket is tárgyalni fogja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában