Fontos fejlesztés

2022.09.19. 12:56

Megduplázódott a kötegyáni óvodában a gyermekek száma

Újabb fejlesztés valósult meg a kötegyáni óvodában – tájékoztatott dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester. A Magyar Falu Program keretében 3 millió forintot nyertek erre a célra.

L. B.

Új beépített szekrényeket is vásároltak – mutatta dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester /A szerző felvétele/

Mint a polgármester elmondta, lecserélték a közel 50 éves beépített szekrényeket, illetve a vakolat javítása után kifestették a csoportszobákat és az előcsarnokot. Kiemelte, az elszármazottak támogatták azokat a munkákat, amelyek a pályázatba nem fértek bele, a dajkák pedig újrafestették az udvari játékokat.

Elmondta, hogy Nemes János polgármester idejében szigetelték az épületet. Később, 2019 után további sikeres pályázatok révén több tízmillió forintot tudtak az intézményre fordítani: felújították a tetőszerkezetet, megújították a tornaszobát, lecserélték az 1978-as burkolatot a folyosón, rendbe tették a szintén 1978-as tálalókonyhát, illetve teljesen korszerűsítették az ugyancsak majdnem 50 éves mosdókat. Új játékokat is vásárolhattak az udvarra.

Amíg pár éve csak 15-16, addig most 32 óvodás van Kötegyánban, megkétszereződött az intézményben a gyerekek száma. A településvezető szerint nagy öröm, hogy a sikeres pályázatoknak hála maradéktalanul korszerűsítették az óvodát, a két csoportszobát és a kiszolgáló helyiségeket egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában