Együttműködés

2022.09.13. 09:37

Akadálymentes videókat kínálnak a Békés megyei látássérülteknek

Együttműködési Megállapodást kötött a Videó a Vakoknak Alapítvány és a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete. Az alapítványnál elmondták, ingyenes videómegosztó portálon keresztül elérhető, rövid, 5-10 perces videókat narrálnak, amelyeket aztán egy applikáción keresztül juttatnak el a látássérülteknek és a siketvakoknak.

N. Sz.

Illusztráció: Shutterstock

A cél az, hogy a sorstársak az érdeklődési körükhöz igazodva szórakozhassnak, új ismeretekre, tudásra  tehessenek szert. A Videó a Vakoknak Alapítvány Munkáját látó önkéntesek segítik, bárki narrálhat egy internetes stúdión keresztül. 

Az együttműködés kölcsönösen gyümölcsöző; a Békés megyei vakok és gyengénlátók kifejezetten őket érintő és érdeklő, akadálymentesített vizuális tartalmakhoz juthatnak, míg az önkéntesek új tudásra tehetnek szert, hiszen az alapítvány teljeskörű oktatóanyagot ad a videónarráláshoz. 

Az alapítványi munkába különböző korosztályokat vonnak be, így előtérbe kerül az érzékenyítés, szorosabbá válhat a látók és nemlátók közötti kapcsolat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában