Fejlesztés

2022.08.04. 06:50

Több helyen épülhetett új bicikliút Sarkadon

Hivatalosan is lezárult az a magyar-román határon átnyúló projekt, amelynek eredményeként bicikliutakat építettek Sarkadon, valamint romániai testvértelepülése, Nagyszalonta és a fürdőjéről ismert Madarász között – jelentették be a minap Sarkadon tartott rendezvényen.

L. B.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Sarkadon nagyon fontosnak ítélik a közlekedési beruházásokat – ismertette dr. Mokán István, a város polgármestere. Hozzátette, hogy az eredeti tervek megvalósítására, azaz meglévő kerékpárutak felújítására nem volt lehetőség a pályázat keretében. Ezért olyan kül- és belterületi szakaszok megépítése mellett döntöttek, ahol eddig nem voltak bicikliutak.

Így 1360 méteren 2,25 méter széles kerékpárutat építettek az Anti úton az ökörörményi szabadstrandig, aminek további fejlesztésére vannak elképzeléseik. Emellett 505 méteren 3 méter széles vegyes forgalmú utat alakítottak ki a Hargita sétányon, amelyen a kerékpárosok mellett autók is közlekedhetnek legfeljebb 30 kilométer/órával. 

Ezzel az Éden-tavak és az Éden Camp megközelítése komfortosabbá, biztonságosabbá vált. Továbbá 220 méteren a Körös utcában, a Kossuth utca és a Kispalló híd között, a Gyepes-csatornával párhuzamosan 2 méter széles bicikliutat építettek. Illetve 1255 méteren kerékpáros nyomot festettek fel a Bihar utcában, a Veress Ferenc utcában és a Hargita sétányon – sorolta a sarkadi városvezető.

Török László és Eugen David, Nagyszalonta és Madarász polgármesterei elmondták, hogy Nagyszalonta és Madarász között hat kilométeren építettek kerékpárutat a projekt részeként. Mint ahogy dr. Mokán István sarkadi polgármester, úgy a romániai településvezetők szintén kiemelték, hogy nyitottak a folytatásra, a jövőben újabb beruházásokat valósítanának meg közösen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában