Fejlesztés

2022.08.12. 12:13

Tizenhét tonnával csökkenhet Kamuton a széndioxid-kibocsátás

Sikerrel pályázott az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, így 51,35 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból – tudatta a Körös-menti Települések Fejlesztéséért Nonprofit Kft. a napokban kiadott sajtóközleményében.

N. Sz.

A Széchenyi Terv Plusz keretében megvalósuló projektnek köszönhetően a kamuti Civil Szervezetek Háza újul meg. A 232 négyzetméteres, közösségi térként funkcionáló Petőfi utcai ingatlant több mint tizenöt éve nem korszerűsítették, ezért a rendelkezésre álló forrásból szigetelik a homlokzatot, a födémet, kicserélik a külső nyílászárókat, új hőtermelő berendezést telepítenek és a meglévő világítótesteket LED-es izzókra cserélik. Telepítenek napelemes rendszert is, emellett szeretnék az épületet akadálymentesíteni. A közleményben hangsúlyozták, az energetikai korszerűsítésnek és a megújuló energia felhasználásának köszönhetően tizenhét tonnával csökken Kamuton a széndioxid-kibocsátás, jelentősen mérséklik a fenntartási költségeket is. A civil ház modernizációja jövő májusra fejeződhet be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában