Juhász Andor-díj

2022.08.22. 09:16

Rangos díjat kapott a címzetes táblabíró

Az Országos Bírói Tanács rangos elismerésében részesült dr. Hajduné dr. Iszály Anna.

L. B.

Az Országos Bírói Tanács a Juhász Andor-díj arany fokozatát adományozta nemrég dr. Hajduné dr. Iszály Anna, a Gyulai Törvényszék tanácselnöke, címzetes táblabíró számára – írták az Országos Bírói Tanács honlapján. A Juhász Andor-díj bronz fokozatát kapta meg Morárné Verebélyi Éva, a Battonyai Járásbíróság tisztviselője.

Az Országos Bírói Tanács döntött továbbá a címzetes kúriai, címzetes táblabírói és a címzetes törvényszéki bírói, főtanácsos, a tanácsosi és a főtanácsosi címek adományozásáról és ezeken kívül a Bírósági Szolgálatért Oklevélben részesítettek személyéről.

Az elismerések odaítélése során a kollégiumok véleménye mellett figyelembe vették a díjazásra előterjesztett bírák és igazságügyi alkalmazottak szolgálati idejét, esetleges korábbi díjazását, kimagasló szakmai munkáját. Értékelték a bírói hivatás iránti elkötelezettséget, a bírói függetlenség melletti kiállást és a bírói önigazgatásért folytatott tevékenységet, valamint a bírósági szervezeti és területi arányosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában