Elismerés

2022.08.12. 10:36

Gabányi Géza díjakat kaptak a tehetséges orosházi fiatalok

Dr. Gabányi Géza és felesége, Janine Gabanyi-Leu német tehetségtámogató díjat alapított. Ezzel kívánják támogatni a Táncsics gimnázium tehetséges fiataljait. Idén Benkő Bence Lajos és Horváth Valentina kapta meg az elismerést.

Cs. I.

Benkő Bence nyelvi tehetsége korán megmutatkozott. A B2 nyelvvizsga letétele után megszerezte a DSD II C1-es nyelvi diplomát. A Deutsche Telekom és a Szegedi Tudományegyetem háromfordulós regionális német versenyén döntőbe jutott, ahol második lett. Horváth Valentina a középiskolai négy éve során komoly elkötelezettséget mutatott a német nyelv iránt. Ez versenyeredményeiben is megmutatkozott.

A Táncsics kisgimnazistái is Gabányi-díj elismerő oklevélben és tárgyjutalomban részesültek. Alzubi Maryam és Kovács Ákos a Hallo Schweiz! országos projektversenyen országos második helyezettek lettek. Kulcsár Anna Helga, Szkaliczki-Gyenge Péter és Vannai Lívia hat- és nyolcosztályos tanulók már két éve versenyeznek együtt csapatban. A Hallo Österreich! országos projektversenyen országos második helyen végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában