Tompa-család

2022.08.31. 11:53

Beülnek az iskolapadba az orosházi hármas ikrek

Az orosházi Tompa család iskolába készülő három kislánya, Boglárka, Nikolett és Hanna olyan gyorsan megnőtt, hogy a hármas ikrek csütörtökön a Székács iskolában elkezdik diákéveiket. A nagy nap előtt meglátogattuk őket. Megállapítottuk: 2015. október 31. mintha most lett volna... Ekkor született meg a szegedi klinikán a három gyönyörű és egészséges baba. Azóta elrepült majd 7 év és a lányok után még született egy öcsi és egy hugi.

Csete Ilona [email protected]

A Tompa család kislányai, Bogi, Niki, Hanna számára is elkezdődnek a diákévek

Fotó: Für Henrik

El kell telni kis időnek, hogy a látogató megkülönböztesse az ikreket. Mindhárom aranyos, gyönyörű, cserfes és sok a közlendője. Amikor az iskolát emlegetjük, szobájukból előkerülnek a rózsaszínű táskák. Tankönyvük még nincs, de már komoly terhet rakunk Bogi, Niki és Hanna hátára, amikor fotózásra indulunk. Szóval idén se lesz könnyű az iskolatáska – és olcsóbb se. Ezt már a hármas ikrek anyukája, Tompáné Varga Nikolett tette hozzá, aki mindenben a praktikumot tartja szem előtt. A füzetek, az írószerek beszerzésekor is ez volt számára a legfontosabb, hiszen náluk minden vásárláskor mindenből tripla mennyiség került a kosárba. És ami még fontosabb: egyforma.

Fotós: Für Henrik

– Három kutyusos táska, tolltartó, tornazsák, uzsonnás táska,  tisztasági csomag... – sorolta a listát az anyuka, majd megjegyezte: azért kell mindenből is egyforma, nehogy veszekedés legyen a gyerekek között.

– Katica csoportba jártunk a Hajnal oviba, megtanultuk, ha iskolások leszünk, csak szünetben lehet enni, akkor lehet mosdóba menni – adta a tudtunkra Bogi. Niki hozzá is tette: s mindezt akkor, ha majd megszólal a csengő. És akkor lehet futkározni, meg legózni – a jól értesültek magabiztosságával sorolták, mi vár rájuk az iskolában. Hanna a táskájából kivette a tolltartóját, büszkén mutatta a katonás rendben sorakozó, kihegyezett ceruzákat, színeseket. Mindegyiken a monogram: T. H.

Olvasni nem tudnak az ikrek, de nevük kezdőbetűit ismerik. Anyukájuk felcímkézte mindhárom kislányának minden tanszerét, ahogy azt kell.

– Azért kell így, hogy megkülönböztessük – mondták szinte egyszerre. Amikor azt kérdeztük tőlük, az anyukájuk vajon hogy győzi ezt a sok feladatot, mindannyian azt kiáltották:

– Mert szuper anya! – e megható pillanat után Niki a táskája legapróbb részleteit is megmutogatta, Hanna a kulacsával büszkélkedett, majd arról kezdtünk beszélgetni, hogy mire való az iskolai köpeny, mert azt most éppen a varrónő készíti mindhármójuknak. Majd Hanna elárulta, anya és apa viszi őket első napon az iskolába. Niki kíváncsi, mi minden vár rájuk. Bogi szerint sok barátot lehet ott szerezni. Sőt! Ő már azt is tudja, hogy kell szabályosan fogni a ceruzát. Hanna szerelme is ebbe az iskolába jár, igaz, másik osztályba... egyelőre legyen titok, hogy ki rabolta el a kicsi lány szívét!

 

Szilvi néni és Judit néni várja a hármas ikreket. Ami már biztos: a lányok egymástól távol ülnek majd az osztályukban. Azt is tudják, ki lesz a padtársuk. Néptáncot és sakkot is tanulnak. Az ikrek anyukájától megtudtuk, sportnak az asztaliteniszt választották, s már otthonukban gyűjtik az aprópénzt, abból pedig pingpong asztalt vásárolnak a családnak.

Nem lesz gond a reggeli ébredéssel

A Tompa családban a gyerekeknek este 8 órakor van villanyoltás, majd alvás. A reggeli ébredéssel ezért se lesz gond. A hármasikrek közül az édesanya szerint Hanna lesz, aki könnyen veszi majd az akadályokat az iskolában. Okos kislány. Ő a kis hercegnő a három közül. Boglárka a saját kis világában él, elvan magában. Niki kimondja, amit akar, szereti megszegni a szabályokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában