Kapcsolatépítés

2022.07.10. 08:59

Testvérvárosi delegációkat fogadtak Békéscsabán

Hat testvérváros képviselői jártak a hétvégén megyeszékhelyünkön.

V. E.

Forrás: Szarvas Péter/Facebook

– Péntek este tartottuk meg a Békéscsabára érkezett testvérvárosi delegációk fogadását. Az idei évben hat testvérvárosunk, Túrócszentmárton, Tarnowskie Góry, Belényes, Nagybecskerek, Mikkeli és Székelyudvarhely képviselői látogattak el hozzánk – adta hírül Facebook-oldalán Szarvas Péter. 

Mint a polgármester írta, testvérvárosi kapcsolataink sosem kizárólag formálisak voltak, hanem gazdasági, kulturális és személyes szinten is rengeteg pozitív eredménnyel járt. Hangsúlyozta: sokat tanultak egymástól, számtalan értékes pillanatot, tartalmas, jó hangulatú beszélgetést éltek át együtt az elmúlt évek során.

– A vendégek a nálunk töltött idő alatt megnézték a város nevezetességeit. Kilátogattak a szombati nyüzsgő piacra, ahol számos friss helyi termékből vásároltak a delegációk tagjai. A Haluska tanyán helyi gasztronómiai különlegességeket kóstoltak, majd Szabadkígyóson megtekintették a megújult kastélyt. Végül a nap zárásaként részt vettek egy kellemes szombat esti koncerten a Szent István téren – fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában