Semmelweis-nap

2022.07.07. 19:03

Kitüntették a szakdolgozókat Békéscsabán

Semmelweis-nap alkalmából tartott kitüntetésátadót a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Békés Megyei Szervezete csütörtökön, a Jókai színházban.

V. E.

/Fotó: Bencsik Ádám/

Az eseményen dr. Balogh Zoltán, a MESZK elnöke elmondta, évek óta készült már erre az alkalomra, amikor a szervezet jóvoltából a megyékben dolgozó kollégáknak adnak át kitüntetéseket. A díjak alapításáról két éve döntöttek, ám a koronavírus miatt csak most tudták azokat átadni. Hozzátette, öröm számára, hogy az orvosok mellett egyre nagyobb számban kapnak szakdolgozók is elismeréseket, amely nem csupán a díjazottak és munkahelyeik, hanem a kamara érdeme is. Hangsúlyozta, nehéz az ilyen ünnepeken kiemelni néhány kollégát, hiszen az egészségügyben kevés szakdolgozó tevékenykedik, akik mindannyian kiválóságok.

/Fotó: Bencsik Ádám/

Dr. Balogh Zoltán beszéde után átadták az ünnepségen a Semmelweis-napi okleveleket, a Békés Megyei Alapellátásért Díjakat, a Békés Megyei Járóbetegellátásért Díjakat, a Békés Megyei Fekvőbetegellátásért Díjakat, a Békés Megye Kiváló Szakdolgozója Díjat, valamint a Békés Megye Kiváló Szakdolgozói Közössége Díjat.

A koronavírus ellátás frontvonalában kimagasló munkát végzők részére járó díjat Koszta Julianna vette át a csabai ünnepségen, amit június 30-án adott át a többi kilenc Békés megyei díjazottnak a Magyar Tudományos Akadémia, a MESZK gyulai helyi szervezetének elnöke azonban nem tudott jelen lenni a fővárosi eseményen.

Semmelweis-napi elismerő okleveleket kapott az ünnepségen Enyediné Szegedi Gabriella intenzív szakápoló, Halászné Mecsei Katalin diplomás ápoló, Szombati Gina Brigitta népegészségügyi ellenőr, Viziné Leiszt Tímea diplomás ápoló, a Pándy Kálmán Tagkórház Érsebészet Osztálya, a Dr. Réthy Pál Tagkórház Hematológiai Osztálya, illetve a Traumatológiai Osztály szakdolgozói, valamint az Országos Mentőszolgálat Békéscsabai Állomásának dolgozói. Elismerő oklevélben részesült továbbá Bajusz Zoltánné egészségügyi szakoktató.

/Fotó: Bencsik Ádám/

Békés Megye Alapellátásáért Díjat vett át Hadi Mónika diplomás ápoló és Kulichné Komáromi Katalin gyógyszerellátási szakasszisztens. Békés Megyei Járóbetegellátásért Díjat kapott Bába Éva orvosi laboratóriumi technikai asszisztens, Németh Anett hematológiai és transzfuziológiai szakasszisztens, valamint Tonka Andrea sürgősségi szakápoló.

Békés Megye Fekvőbetegellátásáért Díjat érdemelt Farkas Éva diplomás ápoló, Gerebenics-Szín Rózsa egészségfejlesztő mentálhigiénés, Magyar Sándorné ápoló és Zoltánné Erdei Anikó általános ápoló és általános asszisztens.

Végül Békés Megye Kiváló Szakdolgozója Díjat kapott Fajó Pálné dietetikus, illetve Békés Megyei Kiváló Szakdolgozói Közössége Díjat vett át a Pándy Kálmán Tagkórház Radiológiai Osztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában