Rendes ház

2022.06.24. 13:05

Leanderek díszítik a Kastély utcai csodás kertet Békéscsabán

Tizenöten érdemelték ki Békéscsabán a Tiszta udvar, rendes ház címet, a több évtizeddel ezelőtti mozgalmat Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kezdeményezésére indították újra idén. Az elismerések többségét csütörtökön adták át a Csabagyöngye Kulturális Központban. A politikus pénteken személyesen vitte el a jutalmat – Kocziha Attila projektvezető és Alföldi Károly vállalkozó, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltje társaságában – a Kastély utcába Varga Tibor és Vargáné Nagy-György Katalin számára.

Alföldi Károly (balra) és Herczeg Tamás (jobbra) adta át pénteken Varga Tibornak (középen) a Tiszta udvar, rendes ház címet

Fotó: Bencsik Ádám

Herczeg Tamás elmondta, hogy a zsűri tagjai értékelték egyrészt azt, hogy mennyire gondozott a felhívásra jelentkező ingatlan előtti közterület, másrészt azt, hogy milyen a ház homlokzata és kerítése, no meg harmadrészt természetesen azt, hogy mennyire rendben tartott a kert. Bár több pályázat érkezett, idén tizenöt címet osztottak ki, akik közül voltak, akik elmondták, hogy a rokonságban vagy az utcában is volt annak idején Tiszta udvar, rendes ház tábla. Tervezi, hogy a Békéscsabán újraindított mozgalmat kiterjesztik a választókerület több településére is.

Hangsúlyozta, hogy Varga Tibor és Vargáné Nagy-György Katalin otthona és udvara annyira szép és ápolt, hogy minta lehet mások számára is, majd átadta a Tiszta udvar, rendes ház táblát és a címmel járó oklevelet és ajándékutalványt Alföldi Károllyal közösen.

 

Varga Tibor elmondta: örül a címnek, meglepetésként érte, és egyfajta ajándéknak fogta fel, hiszen, mint kiderült, pont pénteken ünnepelte születésnapját. Hozzátette, hogy a Tiszta udvar, rendes ház feliratú tábla az utcafrontra kerül majd.

Kiemelte, sokat foglalkoznak feleségével azzal, hogy rendben tartsák a házuk előtti közterületet, valamint a kertet. A mediterrán jellegű növényeket szeretik, nagy kedvencük a leander, de vannak egynyári virágok, illetve muskátlik is, amelyeket most a nagy meleg miatt a napsütötte teraszról az árnyékba menekítettek. A csekély mennyiségű csapadék miatt naponta, reggel és este egyaránt locsolnak, a füvet pedig hetente nyírják. A szomszédban található nagy diófák miatt olyan, mintha egy erdő, liget mellett laknának, és madárcsicsergéstől hangosak a hajnalok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában