Beruházás

2022.06.20. 19:59

Jól halad a Tiborc utca felújítása Gyulán

Már jól kivehető az épülő körforgalom íve Gyulán, a Tiborc utca, az Akácos utca és a Popovits Jusztin utca kereszteződésében – tájékoztatott dr. Görgényi Ernő polgármester, miután Kiss Szabolcs önkormányzati képviselővel és Molnár Csabával, a polgármesteri hivatal mérnöki osztályának vezetőjével bejárta a Tiborc utcát, amelynek a teljes felújítása zajlik.

Papp Gábor

Molnár Csaba, a polgármesteri hivatal mérnöki osztályának vezetője (balról), dr. Görgényi Ernő és Kiss Szabolcs önkormányzati képviselő bejárta a Tiborc utcát

Fotó: Petróczki Gábor

A beruházás több mint 1,1 milliárd forintból valósul meg, és a fejlesztéssel egy évtizedekre visszanyúló problémát orvosolnak a városban. Mint arról hírportálunkon is beszámoltunk, a szakasz gyűjtőútja a környező utcákban található szálláshelyeknek. Emellett a Tiborc utca a fő turisztikai közlekedési útvonala azoknak a vendégeknek, akik a 44-es főút várost elkerülő szakaszáról érkeznek Gyula turisztikai központjába. 

Dr. Görgényi Ernő közösségi oldalán közzétett tájékoztatásából megtudtuk, hogy jelenleg több munkafolyamat is zajlik: 

A híd és az épülő körforgalom között lefektették az új ivóvíz-gerincvezetéket. A Várkert utca és a körforgalom közötti szakaszon elkezdték az új ivóvíz-gerincvezeték fúrását – sorolta a polgármester. 

A páratlan oldalon a Szélső utcáig és a Várkert bejáratáig lefektették az új csapadékvíz-vezetéket. Az aknákat elhelyezték, az aknafedlapokat a burkolat kiépítése során igazítják a burkolati szinthez. Az alépítményi távközlési hálózat elkészült, az aknafedlapokat szintén a burkolatok kialakítása során emelik majd szintbe. A járda és a parkolók szegélyezése, illetve az útalap elkészült a Szélső utca és a Vadaskert utca közötti szakasz páratlan oldalán, ezt követi majd a parkolók és a gyalogosjárda térburkolása, a térkövezéssel párhuzamosan elkezdődik a következő utcaszakasz szegélyezése, majd térburkolása. 

 

A Várkert utca és a Nagyváradi út közötti szakaszon 890 méter hosszon elkészült a szegély. A szegélyezés teljes hossza 1070 méter. Annak befejezése után a Várkert utca és a Nagyváradi út közötti szakaszon elkezdik felmarni a jelenlegi burkolatot, szintbe emelik az aknafedlapokat, kiegyenlítik az útalapot, és elkezdik az aszfaltozást. Három ütemben fognak aszfaltozni, ebből kettő rész a hosszanti szakaszokat érinti, a csatlakozások és lezárások aszfaltozása marad a harmadik ütemre. Ezek a munkafolyamatok várhatóan június utolsó hetében történnek meg. 

Dr. Görgényi Ernő emellett szólt arról is, hogy a villamos hálózat, a közvilágítás, illetve a távközlési hálózat kiépítésére kiírt közbeszerzési eljárás jelenleg zajlik, az ajánlattételi határidő június huszadika. A munkálatok majd a sikeres közbeszerzés után kezdődhetnek. A kormányzat összesen 1 milliárd 20 millió forintot biztosít a beruházásra, illetve az önkormányzat is saját forrással segíti a fejlesztést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában