Békés megye

2022.06.12. 08:34

Dr. Takács Árpádot nevezte ki Orbán Viktor kormánymegbízottnak

Továbbra is dr. Takács Árpád a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott.

Dr. Takács Árpád /Fotó: Lehoczky Péter/

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke – Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára – 2022. június 12-től dr. Takács Árpádot nevezte ki a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottnak. 

Dr. Takács Árpád több mint negyedszázados rendvédelmi, közigazgatási vezetői gyakorlattal, szakmai tapasztalattal rendelkezik, 1993-tól 2017 februárjáig a Magyar Honvédségnél, a polgári védelemnél és a katasztrófavédelem kötelékében teljesített szolgálatot. 1997 júliusában az árvíz sújtotta Lengyelországban a mozgó összekötő csoport tagjaként, 1999 augusztusában a törökországi földrengés után Izmit városban a magyar csoport vezetőjeként irányította a kutatási és mentési munkálatokat.

Az 1999-2000. évi belvízkárok után a Békés Megyei Helyreállítást és Újjáépítést Koordináló Operatív Törzs helyettes vezetőjeként tevékenykedett. A közép-tiszai árvíznél, a Borsod–Abaúj–Zemplén megyei árvízi veszélyhelyzetben is vezetőként tevékenykedett, 2013-ban a dunai árvíz során a védekezést irányította Pest megyében.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon osztályvezetőként, majd igazgató-helyettesként és igazgatóként dolgozott. 2010. október 6-ától Kolontáron a vörösiszap katasztrófa kezelésére létrehozott operatív törzs főnökeként, majd Devecserben az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ parancsnokaként tevékenykedett.

 

2012–2014 között a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot vezette, 2014-ben nevezték ki dandártábornoknak. Később az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon országos iparbiztonsági főfelügyelőként és hatósági főigazgató-helyettesként teljesített szolgálatot.

Takács Árpád 2017. február 15-étől kormánymegbízott helyett eljáró főigazgatóként, 2017. június 1-jétől kormánymegbízottként vezeti a Békés Megyei Kormányhivatalt. Immáron harmadik alkalommal nevezték ki kormánymegbízottnak. Vezetésével a kormányhivatal eredményesen koordinálta a koronavírus-járvány elleni védekezést, látta el a sertéspestissel, illetve a madárinfluenzával kapcsolatos feladatokat, s folyamatosan biztosítja a hatékony, ügyfélbarát, professzionális közigazgatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában