Korszerűsítés

2022.06.27. 15:33

Biztonságossá vált a kerékpáros közlekedés Medgyesbodzáson

A közlekedés korszerűsítése, környezettudatossá tétele, az egészséges életmód elősegítése az alternatív közlekedés fejlesztése volt a cél.

Cs. I.

Illusztráció: Shutterstock

A Széchenyi 2020 program keretében 113,12 millió forint 100 százalékos támogatási intenzitású, vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósult meg a Fenntartható település közlekedésfejlesztése Medgyesbodzás és Gábortelep összekötő kerékpárút című TOP-os projekt. A közlekedés korszerűsítése, környezettudatossá tétele, az egészséges életmód elősegítése az alternatív közlekedés fejlesztése volt a cél, valamint a helyi közúti forgalom tehermentesítése, kerékpáros balesetek számának csökkentése, a károsanyag-kibocsátás, zaj- és légszennyezés csökkentése, amely hozzájárul az élhető község megteremtéséhez. Medgyesbodzás önkormányzata sikeresen pályázott a TOP-os felhívásra. A megvalósult projekt keretében a 4429-es út jobb oldalán Medgyesbodzás és Gábortelep között, a külterületi szakaszon egy új, önálló, 1,4 kilométer hosszú kerékpárút létesült.

Részben tehermentesíti az utat, másrészt pedig a kerékpárosok számára biztonságos közlekedési lehetőséget biztosít. A projekt megvalósítása során fontos szempont volt az akadálymentes, környezettudatos megvalósítás, a forgalomtechnikai eszközök létesítése – mind ezt a célt szolgálták. Jelentősen javultak az alternatív közlekedés feltételei. A projekt sikeres megvalósítása hozzájárult a település fejlődéséhez. A jó közlekedési infrastruktúra helyben tartja a vállalkozásokat, letelepedésre ösztönöz másokat, elősegítve a munkaerő helyben foglalkoztatását, megtartását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában