Beruházás

2022.05.13. 13:00

Felújítják Orosházán az egykori tiszti klubot

Multifunkciós sport- és ifjúsági rekreációs központ kialakítása és fejlesztése kezdődött el egy nyertes projektnek köszönhetően az orosházi református templom szomszédságában, az egykor tiszti klubként, majd diszkóként, az utóbbi években pedig sportolók által használt épületben.

Cs. I.

Részlegesen felújítják az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület által használt önkormányzati tulajdonú ingatlant. A bontás, átalakítás már elkezdődött kívül s belül. 

A szerződött támogatási összeg 140 millió forint, a TOP-os támogatás 100 százalékos. Az önkormányzat további 64,5 millió forintot biztosított. 

A műszaki tartalom szerint a beruházás keretében részlegesen felújítják a Könd utca 1. szám alatti épületet, amiben elhelyezésre kerül egy új, ellenáramoltatóval szerelt hideg vizes medence, egy új meleg vizes ülőmedence a hozzá tartozó pihenőtérrel. Létesül masszázs- és sókamrahelyiség, orvosi ellátásnak, vizsgálatnak és kezelésnek helyet adó épületrész. Átalakítják a már rendelkezésre álló szaunát és a kiszolgálóhelyiségeket (nemenkénti öltözőket, akadálymentes öltözőt, mosdókat, egy fogadó előtérben elhelyezett recepciót). A projekt része eszközbeszerzés is. 

Megtörténik az épület energetikai felújítása: a Táncsics utcai szárnyon teljes mértékben, a Könd utcai épületrészen részlegesen. Megvalósul a külső hőszigetelése az épületnek, bővítik a villamos hálózatot az új funkciók kiszolgálása céljából, és korszerűsítik a fűtésrendszert. Ezen kívül a Könd utcai oldalról (a kis udvar irányából) lesz akadálymentes bejutás biztosítva. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában