Galériával

2022.05.14. 15:31

A sérült gyermekekért futottak Gyulán

Gyulán több száz érdeklődő résztvételével rendezték meg megyénk egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező karitatív sporteseményét, a Fuss a Sérült Gyermekekért! elnevezésű jótékonysági futást szombaton. A tizenharmadik alkalommal életre hívott program bevételéből ezúttal is sérült gyermekeket, illetve családjaikat segítik, valamint egy különleges árverés is elkezdődik a szervező Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület jóvoltából.

/Fotó: Kiss Zoltán/

– Az idei rendezvénnyel kicsit visszamentünk a kezdetekhez, az alapokhoz. Az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt nem nyílt lehetőség a jótékonysági esemény megszervezésére, most pedig, a pandémia után egyelőre az alapkategóriákat indítottuk el. Bízunk benne, hogy jövőre már minden korábban megszokott távon rajthoz állhatnak a segíteni akaró sportemberek – nyilatkozta lapunknak a helyszínen Felföldi Sándor. Az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület elnöke kérdésünkre elmondta, egyéni félmaratonban, azaz 21 kilométeren, váltó félmaratonban és 7 kilométeren indulhattak a futók, míg a kerékpárosokra a "Határtalan ARANY-tekergés" teljesítménytúra várt, amelynek keretében Gyuláról indulva a partiumi Zerindet érintve 42 kilométert tekerhettek le.

A program helyszínének helyet adó várkertben egyébként már a reggeli órákban nagyon sokan voltak.

 A program ezúttal is a gyerekeknek szervezett Prohászka Zsolt Emlékfutással kezdődött, majd 10.55-kor rajtolt a kerékpárosok mezőnye, ezt követően sérült sportolóké, 11 órakor pedig a futók veselkedtek neki a különböző távoknak.

Felföldi Sándor elmondta, a program bevételéből egy-egy gyulai és békéscsabai családot fognak segíteni, háromkerekű kerékpárt szereznek majd be a gyermekeknek.

Jövő héten pedig elkezdődik egy különleges árverés, amelynek keretében a bajnok és kupagyőztes Ferencváros labdarúgó csapatának tagjai által aláírt mezre lehet majd licitálni. A bevételt egy balesetben súlyosan megsérült eleki fiatalembernek, Thuróczy Áronnak, illetve családjának ajánlják fel.

 

Start előtt a kerékpárosokkal váltottunk néhány szót. Óré Attila Szabolcs elmondta, amikor csak teheti, mindig szívesen vesz részt a jótékonysági eseményen.

– Egyrészt fontos a sportolás, a mozgás, másrészt legalább ugyanilyen lényeges, hogy ezzel a gyerekeknek is segíthetünk – fogalmazott, majd hozzátette egyébként is sokat biciklizik, hiszen Gyulán minden elérhető kerékpárral is. Úgy vélte, a 42 kilométer kibírható távolságnak számít.

 

Török Imre tavaly egészségügyi okokból is kezdett kerékpározni, leggyakrabban Gyula és Békéscsaba között teker. Miután párja 7 kilométeres futásban teljesítette a kihívást, úgy döntött, hogy ő is megméreti magát kerékpározásban.

– Segítünk, és ebben a korban már egészségügyi okokból sem árt a mozgás – tette hozzá.

A területet a programhoz az önkormányzat biztosította. 

A versenyt nagyban segítette az Airbus leendő gyulai gyára, amelynek vezetőségéből, munkatársai közül többen futottak is szombaton.

 A Gyulai Várfürdő jóvoltából mindenki belépőt kapott a fürdőbe, a szervezést segítette a szeghalmi Rapidsped, míg a résztvevők között egy erdélyi hosszú hétvégét sorsoltak ki a csíkszentdomokosi Kárpátia panzióba. A szervezésben mintegy hatvanan vettek részt. A verseny fővédnöke dr. Görgényi Ernő polgármester volt, aki miután Novák Katalin köztársasági elnök beiktatásán vett részt, nem tudott jelen lenni az eseményen. A várost Kiss Tamásné önkormányzati képviselő, sportügyekért felelős tanácsnok képviselte, és jelen volt Zétényi Szvetlána klasszis ultrafutó is, aki ötödik lett a Spartathlon versenyén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában