TOP Plusz

2022.04.06. 07:04

Tovább fejlesztik a belvízelvezető rendszert Köröstarcsán

Százötvenmillió forintot nyert a köröstarcsai belvízelvezető rendszer rekonstrukciójának harmadik ütemére a helyi önkormányzat az úgynevezett TOP Plusz programban – tájékoztatta hírportálunkat Lipcsei Zoltán.

P. G.

Lipcsei Zoltán polgármester elmondta, az iskolaépület környezetét is érinti a jelenlegi fejlesztés /Fotó: BMH/

A település polgármestere elmondta, a támogatásnak köszönhetően több régi problémát is orvosolnak majd. – A „nagy” iskolaépületnél egy-egy komolyabb eső esetén az összes csapadékvíz visszafolyt az intézmény alá, s bár az iskolát már nem mi üzemeltetjük, az épület ügyét és a megfelelő közterületi körülmények biztosítását kiemelt feladatunknak tekintjük – fogalmazott a polgármester. Mint mondta, az intézmény körül zárt csatornarendszert alakítanak ki, így védik meg az ingatlant. Lipcsei Zoltán kifejtette, a fejlesztés részeként több mint 25 éves dédelgetett álom is valóra válhat, így a településközponttól távolabb eső részeken is a hatékony belvízelvezetést erősítő beruházások készülhetnek el. A 150 millió forintos támogatás segítségével megvalósuló munkálatok összességében érintik majd a Fürj, a Veér András, a Puskin, a Széchenyi és a Kossuth utcát, valamint a Berényi–Deák Ferenc között a kertekaljai csatornát, a Berényi út csatornáját és az Ösvényhegyi csatornát. 

A projektben egy záportározót is kialakítanak majd. – Fontos helyszíne lesz a beruházásnak a Berényi út, ahol a csapadékvíz-elvezetés nincs megfelelően megoldva, a szakasz mellett nincs árok, éppen ezért az esővíz megállt, megáll az úton, és tönkretette azt. Nagyon gyakran alakultak ki kátyúk, ami viszont a közlekedést lassítja, illetve veszélyezteti – mondta el a fejlesztésrész hátteréről Lipcsei Zoltán. A polgármester kitért arra, hogy bár az elmúlt időszakot elsősorban inkább aszályos helyzetek jellemezték, korábban nem egyszer előfordult a községben, hogy egy-egy nagyobb eső, vagy hirtelen hóolvadás jelentős problémákat okozott. Szivattyúzásra volt szükség, illetve lakóépületek is veszélybe kerültek. – Mindenképpen szeretnénk elkerülni, hogy hasonló körülmények alakuljanak ki, ezért is igyekszünk folyamatosan, pályázati források segítségével fejleszteni a belvízelvezető rendszert – nyomatékosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában