Mezőkovácsháza

2022.04.25. 06:43

Sikert hozott a sok tanulás, felkészülés

Veres Marcell, a Hunyadi gimnázium 11/A osztályos tanulója az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV) történelem tantárgyból az összesített pontszáma alapján 3. helyezést ért el. Eredménye megyei és országos szinten is kiemelkedő.

Cs. I.

Veres Marcell és felkészítő tanára, Magyar István /Fotó: BMH/

Békés megyében, 2003-ig visszamenőleg, Veres Marcell eredménye a legjobb helyezés ebből a tantárgyból. Az elmúlt 20 évben 14 tanuló jutott a döntőbe a megyéből történelemből. 

Veres Marcell éppen egy éve, 10. évfolyamosként egy rangos országos verseny győztese lett: a Savaria országos történelem tantárgyi versenyen majd kétezer indulót utasított maga mögé az e-history e-versenyzőjeként. A tehetséges és szorgalmas diák 2021 augusztusában döntötte el felkészítő tanárával, Magyar Istvánnal, hogy idén is belevágnak. 

 

– Már az elején tudtuk, hogy ez egy nehéz felkészülés lesz. Számos, teljesen új feladattal kellett szembenéznünk. Sok új anyagot kellett kevés idő alatt megtanulnom, másrészt minden fordulóra másként kellett készülni. Bevallom, sok lemondással járt – fogalmazott a verseny után Marcell, aki a jogi egyetemre akar felvételizni majd, elsősorban az ELTE-re szeretne bekerülni ösztöndíjjal. 

– A harmadik helyezésem 100 többletpontot jelent, ami nagy segítség számomra, hiszen ezzel az egy oklevéllel igazolni tudom a maximális begyűjthető többletpontot. Persze, az emelt szintű törté­nelemérettségire is jóval egyszerűbb lesz majd ezután készülnöm. A tudás, amit a felkészülés alatt szereztem, mindenképpen hasznomra válik a jövőben – fogalmazott a középiskolás bizakodva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában