Testületi ülés

2022.04.28. 12:36

Kerékpárút építésére adják be a pályázatot Orosházán

A testület csütörtöki ülésén megszavazták az orosházi képviselők az Orosháza-Kardoskút közötti kerékpárút megvalósítására a pályázat beadását a TOP Plusz program keretében bruttó 754 millió forintos támogatói forrás reményében. Az ülésre szakadó esőben érkezett Kardoskútról kerékpárral Varga Pál polgármester.

Cs. I.

Varga Pál Kardoskútról kerékpárral érkezett az orosházi ülésre /Fotó: Csete Ilona/

– Ahogy elhagytam a falunkat, zuhogni kezdett az eső. Az időjárás is jelzi, micsoda küzdelmet folytattunk 2 éve ezért a kerékpárútért. 20 perc alatt beértem a városba. Rengeteg teherautó ment el mellettem olyan közel, ami nem erősítette a biztonságérzetemet. Orosházán, a kerékpárúton már sokkal jobb volt haladni. Ezt szeretnénk: ha Kardoskútig el lehetne végre jutni két keréken is – mondta a község polgármestere az ülés előtt.

Bojtor István orosházi alpolgármester a szavazás előtt megjegyezte, ha megépül  kerékpárút, az a falunak gazdasági, turisztikai előnyöket hozhat. Köszönet illeti a kistérség településeit, akik szintén támogatásukról biztosították a projekt megvalósulását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában