Elismerés

2022.04.22. 19:39

ICOMOS díjban részesült a szabadkígyósi Wenckheim-kastély

Különleges díjban részesült a szabadkígyósi Wenckheim-kastély, az Edelényi kastélysziget és a felvidéki Borsiban található Rákóczi-kastély. A Műemléki Világnap alkalmából, az ICOMOS díjátadó rendezvény keretében hirdették ki az idei ICOMOS- és Példamutató Műemlékgondozási díjakat.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

A rendezvényen a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. két helyszíne is jeleskedett, a március 19-én a Nemzeti Kastélyprogram keretében átadott szabadkígyósi Wenckheim- kastély ICOMOS díjat, az Edelényi kastélysziget Példamutató Műemlékgondozási díjat vehetett át.

A NÖF munkatársainak segítségével tervezett borsi Rákóczi-kastély és parkjának felújítása szintén ICOMOS díjjal lett elismerve.

 

Az idei győzteseket április 22-én a Magyar Tudományos Akadémián Füleky Zsolt a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, Veöreös András, az MTA Építészettörténeti-, Építészetelméleti és Műemléki Állandó Bizottság tagja, valamint Nagy Gergely, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület elnöke köszöntötte.

A díjakat Arnóth Ádám az ICOMOS MNB Díjbizottságának elnöke ünnepélyes keretek között adta át dr. Virág Zsoltnak, a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram miniszteri biztosának, Glázer Tamásnak, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, valamint Bai Juditnak, az Edelényi kastélysziget létesítményvezetőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában