Választás 2022

2022.04.04. 17:03

Huszonegy Békés megyei településen érvényes lett volna a népszavazás

Érvényes és eredményes lett volna a gyermekvédelmi kérdésekben szintén vasárnap tartott népszavazás, ha csak 21 Békés megyei település adatait veszik figyelembe – olvasható ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közzétett adatokból.

L. B.

Fotó: Imre György

A voksolás ugyanis akkor lett volna érvényes, ha az arra jogosultak több mint fele érvényes szavazatot ad le: ez mind a négy kérdés esetében megtörtént Békésen, Bélmegyeren, Biharugrán, Bucsán, Csabacsűdön, Csabaszabadiban, Csárdaszálláson, Gerendáson, Geszten, Hunyán, Kamuton, Kardoson, Kétsopronyban, Mezőgyánban, Méhkeréken, Nagybánhegyesen, Pusztaottlakán, Szabadkígyóson, Tarhoson, Telekgerendáson és Zsadányban. Ezek közül csak Békés város, a többi falu. Emellett egy-egy kérdés kapcsán még néhány Békés megyei településen érvényes lett volna a népszavazás.

A voksolás pedig ezeken a településeken eredményes is lett volna, ugyanis mind a négy kérdés esetében a döntő többség a „nem” válaszlehetőségre húzta be az ikszet. Azaz nem támogatták azt, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak; azt, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek; azt, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be; illetve azt, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg.

Az eredményeket itt tudja megnézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában