Zsűri

2022.03.07. 12:40

Párizsban bírált sajtokat a gyomaendrődi dr. Kovács Gyöngyi

Dr. Kovács Gyöngyi, Gyomaendrődi Sajt- és Túrófesztivál sajtszakmai főszervezője kolléganőjével, Kerekesné dr. Mayer Ágnessel bírált sajtot a napokban Párizsban, a francia Concours General Agricole Nemzeti Tejtermékek versenyén – tudtuk meg Kovács Gyöngyitől. Részletezte, a közel 800 bíra több mint 15 ezer terméket véleményezett, amik között a legnevesebb eredetvédett francia sajtok, friss tejtermékek és ízesített pudingok is helyet kaptak.

V. E.

Dr. Kovács Gyöngyi nem mindennapi sajtokat bírált Párizsban

A „magyar delegáció” tradícionális francia sajtokat értékelt. Volt köztük virágszirmokkal bevont különlegesség, rúzzsal érő sajt, pestóval ízesített és speciális penészgomba segítségével érlelt is. Az aranyérmet egy Mimolette sajt érdemelte ki, amely felvágva leginkább egy sárgadinnyére hasonlít, íze és zamata pedig páratlan, aminek kialakításában egy különleges sajtatka is segít a termelőnek.

 

A verseny mellett a magyar sajtbírák a „Salon du Fromage” nevű rendezvényen is képviselték hazánkat, ami a sajtszakma egyik legnevesebb kiállítása. A Párizsban tapasztaltakat pedig dr. Kovács Gyöngyi igyekszik az idei Gyomaendrődi Sajt- és Túrófesztiválon is hasznosítani, emelve a sajtszakmai részének színvonalát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában