Március 15.

2022.03.11. 17:40

Megyei kulturális szakemberek vehettek át állami kitüntetést

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára művészeti és egészségügyi díjakat adott át március 15. alkalmából a Pesti Vigadóban csütörtökön. Több Békés megyei kulturális szakember is vehetett át elismerést a nemzeti ünnep alkalmából.

Beol.hu

Kásler Miklós gratulált Banner Zoltánnak /Fotó: Kovács Attila/MTI/

Fotó: Kovács Attila

A kortárs képzőművészet, iparművészet, design területén végzett kiemelkedő művészettörténészi, műkritikusi, kurátori tevékenysége elismeréseként Németh Lajos-díjban részesült Banner Zoltán művészettörténész, író, előadóművész.

 

Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Szente Béla Bánffy Miklós-díjas közművelődési szakember, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója. A díjat Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter adta át március 15-e alkalmából.

 

Áder János köztársasági elnök a békéscsabai Mlinár Pált (a Balassi Közalapítvány művészeti igazgatója, a Viharsarok Táncszínház ügyvezető igazgatója) Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában