OMTK-ULE

2022.03.27. 17:29

Konditermet avattak Orosháza-Gyopárosfürdőn

Egy 250 négyzetméteres könnyűszerkezetes konditerem épült az OMTK-ULE 1913 gyopárosi sportkomplexumában. Vasárnap ünnepélyesen felavatták, a gépeket ki is próbálhatták a sportolók.

Csete Ilona

Tóth-Kása Sándor, Erdős Norbert, Bojtor István alpolgármester az átadón /A szerző felvételei/

A TAO-támogatás az infrastruktúra fejlesztéséhez, a szakmai munka feltételeinek a javításához is hozzájárul - ez is elhangzott azon a vasárnapi sajtótájékoztatón, ahol átadták az ULE bázison az új öltöző melletti konditermet.

Erdős Norbert államtitkár emlékeztetett, néhány hete is jó hírekkel érkezett a focistákhoz, akkor a TAO támogatások 2021. évi, dél-békési egyesületekhez érkezett összegeiről számolt be (az Agrárminisztérium alá tartozó Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság cégei révén sikerült a forrásokat a térségbe csoportosítani), most pedig a 2022-es évben érkező forintokat jelentette be. 

A Medgyesegyházi Sportegyesület 2 millió 700 ezer forintot, a gádorosi 1 millió 150 ezer forintot, a Battonyaiak Testgyakorló Köre 1 millió forintot, az OMTK-ULE 4 millió 285 ezer millió forintot kap. Az orosházi férfi kézilabda 4 millió 285 ezer, a női kézilabdaklub is 4 millió 285 ezer, a békéssámsoni sportklub pedig 2 millió 600 ezer forinthoz juthat. Idén tehát több mint 20 millió forint érkezik a dél-békési sportegyesületekhez.

- Minden mozogni vágyó fiatal kapjon esélyt. Ez az újabb beruházás is mérföldkő - tette hozzá az államtitkár, hangsúlyozva, ezekre a TAO-támogatásokra a jövőben is szükség lesz. 

Ezt erősítette meg az OMTK-ULE elnöke, Tóth-Kása Sándor, aki hozzáfűzte, kellenek komoly erőforrások, hogy az MLSZ elvárásainak is megfelelve működhessenek, hogy komoly szakmai munkát, képzéseket végezhessenek - ezt megerősítve sorolta, milyen sikereket értek az utóbbi években azok a fiatalok, akik innen indulva, ma már korosztályos válogatottban illetve külföldi csapatoknál játszanak.

A konditerem 55 millió forintos beruházást TAO-forrásból, valamint önkormányzati önerőből valósította meg a labdarúgó egyesület. Vasárnap, az avatás után, a Mátrai Stadionban újabb jeles eseményre várták a focirajongókat - az OMTK-pályát felavatták meccsekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában