Pályázatok

2022.03.24. 18:51

Kívül-belül megújult a kötegyáni községháza

Több mint 40 millió forintból, két sikeres pályázat mentén megújult a kötegyáni községháza, amit csütörtökön adtak át ünnepélyesen. A munkálatok során egyebek mellett szigeteltek, nyílászárókat cseréltek, korszerűsítették a tetőszerkezetet, megújultak az irodák és a mosdók is.

L. B.

Kónya István, dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia és dr. Kovács József adta át a megújult kötegyáni községházát /Fotó: Lehoczky Péter/

A cél az volt, hogy a felújítás után elégítse ki a modern kor elvárásait a százéves épület, és hogy úgy korszerűsítsék, hogy közben megőrizzék eredeti jellegét is – mondta dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester. Hozzátette: a Magyar Falu Programban 25,9 millió, a Belügyminisztériumtól pedig 16,7 millió forintot nyertek a mindig is a közösségeket szolgáló épület rendbe tételére.


Kónya István, a megyei közgyűlés tanácsnoka kiemelte, a települések fejlesztéséhez csapatmunkára, sokak összefogására van szükség, és minden kötegyáni ennek a csapatnak az oszlopos tagja. Emlékeztetett: korábban bicikliút és piactér is épült a faluban, a cél az, hogy a település élhetőbb legyen. Bejelentett egy friss hírt: a TOP Plusz keretében 155 millió forintot nyert Kötegyán két fejlesztésre, amelyből korszerűsíthetik az idősek otthonának épületét, parkolókat építhetnek, térfigyelő kamerákat szerelhetnek fel, árkokat tehetnek rendbe.


– Ez az épület közösségeket szolgáló ház, hiszen annak, akinek bármilyen ügyes-bajos dolga akad, először a polgármesteri hivatalba megy be, ahol segítséget, tájékoztatást kap – mondta dr. Kovács József országgyűlési képviselő, aláhúzva, megérett a felújításra a községháza, és arra több mint 40 millió forintot fordíthattak. Megemlítette, hogy hamarosan megújul a Sarkad és az országhatár közötti szakasz, és hangsúlyozta: akadnak még teendők Kötegyán fejlesztése érdekében.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában