Számkivetetten

2022.03.30. 17:27

Egyre több a bull típusú kutya a csabai állatmenhelyen

Ők a csabai állatmenhely örökös lakói. Ők azok, akiknek szinte soha nem lesz már szerető családja mert nem kistestű, nem cuki-muki és amúgy is van már otthon egy kutya. Ők a bull típusú kutyák.

Beol.hu

Fotó: Csabai Állatvédők/Facebook

– Nem panaszkodásképp, de így is él már kb. 20 bull típusú kutya a telepen, akik kenneljeink egyötöd részét foglalják el, erre szombaton jött még három - olvasható a csabai állatvédők közösségi oldalán.

 

– És ezt nem azért mondjuk, mert őket nem szeretjük. Sőt. Imádjuk, hisz kenyérre lehet kenni őket és ők is imádnak minket. Mégis összeszorul a gyomrunk minden egyes bull típusú kutya láttán a menhely kapujában. Mert amellett, hogy nagy részük zsákmányt lát a többi kutyában, ezért ultra szuper biztonságos kennelt kell(ene) nekik keresni, már ha lenne ilyen, és ráadásul összepárosítani sem tudjuk őket más kutyával emiatt, hisz nem kockáztathatjuk, hogy összeverekedjenek és tragédia történjen, szóval, amellett örökbeadhatatlanok. 

Ők az örökös lakók. Ők azok, akiknek szinte soha nem lesz már szerető családja mert nem kistestű, nem cuki-muki és amúgy is van már otthon egy kutya. És mi már nem merünk belenézni a szemükbe mert félünk. Félünk attól a naptól, amikor az egykor tüzes tekintetű, de napról napra és évről évre egyre szomorúbb szempárokból végleg kihuny a tűz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában