Pályázat

2022.02.24. 09:00

Lefektették a csorvási minibölcsőde alapjait

Megkezdődtek az új minibölcsőde alapozási munkálatai, amely nyolc új férőhelyet jelent majd a három esztendő alatti gyermekek számára. A napokban felsorakoztak az erőgépek, s nagyon hamar beöntötték az alapba a betont.

G. P.

A kivitelező január közepén vette át a területet, majd ténylegesen is megkezdődhettek a munkálatok. A minibölcsőde megvalósítására 117 millió forintot nyert a város, ám az építőanyagok jelentős drágulása miatt további forrást – 40 millió forintot – kért és kapott az önkormányzat, amelyhez 7,6 millió önerőt kellett vállalni, így a beruházás összértéke 165 millió forint. A bölcsőde bővítése a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert pályázati forrásból valósulhat meg. – A beruházás a tervek szerint november 30-ig készül el, reményeink szerint a gyermekek jövőre már igénybe is vehetik – mondta Baráth Lajos polgármester. – A minibölcsőde építését az indokolja, hogy az elmúlt két esztendőben nyolcvanöt gyermek született Csorváson – tette hozzá. A kisvárosban jelenleg egy 24 férőhelyes bölcsőde működik, amely azonban – hála az enyhén emelkedő születési létszámnak – szűkös, a szülők részéről további igény merült fel a férőhelyekre. A minden követelménynek megfelelő új épület az óvoda új intézményegységeként működik majd. A minibölcsőde kialakítása után a szakszerű és minőségi minibölcsődei szolgáltatás ellátásához elengedhetetlen eszközök beszerzésére is lehetőség nyílik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában