Oktatási kerekasztal

2022.02.16. 11:46

Az üveg évére is készülnek Orosházán

Az oktatási kerekasztal szerdai ülésén Seres Erzsébet mesterpedagógus, szaktanácsadó bemutatta a résztvevő intézményvezetőknek az ökoiskolák kritériumrendszerét, beszélt a fenntarthatóságra nevelésről, az új, Zöld Föld tantárgyról. Józó Tamásné a Nagy Gyula Területi Múzeum igazgatója kiállításaikat, a tananyaghoz kapcsolódó régészeti munkájukat, tárlatvezetéseiket ajánlotta az oktatási intézmények figyelmébe. Készülnek az iskolák áprilisban az Orosházi hét programsorozatra, többen most kapcsolódtak be újabb eseményeikkel.

CS. I.

/A szerző felvétele/

2022 az üveg nemzetközi éve. Az Orosházi Kerekasztal elnöke, Bojtor István a körvonalazódó programokról elmondta, miután Orosháza az üveg fővárosaként ismert, szeretnének méltó módon ehhez csatlakozni: az üvegipar szereplőinek a bevonásával, kiállításokkal, akár szakmai nappal. Bejelentette, hogy a város meglévő körforgalmi csomópontjaiban és az újonan létesítendő, Rákóczi-Deák utcai csomópont átépítése után ott, az orosházi üveggyártást, az üveg nemzetközi évét is szimbolizáló tárgyi megjelenítést is terveznek. De várják e témában a javaslatokat.

Ballagók fasorát telepítenének. Zajlik a városi diákhagyomány előkészítése – erről is adott tájékoztatást Bojtor István. Elhangzott, idén több mint húsz ballagó osztály (általános, középiskola, egyetem) készül a nagy eseményére. Akár osztályonként, vagy évfolyamonként vállalhatják, hogy faültetéssel teszik emlékezetessé e jeles dátumukat. Feltüntetnék az iskola, az osztály nevét, a ballagás évét. Javasolt, hogy a város honlapján alakítsanak ki egy hivatkozást, amelyre rákattintva az osztályok teljes névsora és a fasor helye is megjelenne. A fasort egyébként a Tó utcára tervezik (a teniszpálya szomszédságában).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában