Gondozzák a tavak környezetét

2022.02.05. 13:49

Aktív évet zárt a Gyulai Sporthorgász Egyesület

Mozgalmas évet zárt a Gyulai Sporthorgász Egyesület. A fürdőváros legnagyobb taglétszámmal rendelkező egyesülete a tavalyi év januárjától már tóbérlőként végzi mindennapi munkáját egy önkormányzati döntésnek köszönhetően.

P. G.

Több mint ezerötszázan vettek részt a rendezvényeken /Fotó: BMH/

Az Erkel- és a Rákóczi-tó hasznosítójaként gondozzák a tavak környezetét, telepítik azokat, és közösségi programokat szerveznek – tudtuk meg Schlett Árpádtól. A horgászegyesület elnöke elmondta, amikor a tavak további hasznosítására megkapták a lehetőséget, célul tűzték ki, hogy továbbfejlesszék és szépítsék azok környezetét, a korábbi bérlő is fokozott figyelmet fordított és rengeteg munkát végzett ­ennek érdekében, így ezt folytatva tereprendezéssel és faültetéssel kezdték a tavaszt, amihez anyagi segítséget kaptak Kónya István alpolgármestertől. – Új beíróhelyet alakítottunk ki horgászaink aktív közreműködésével a Rákóczi-tó partján, és természetesen folyamatosan haltelepítéseket is végeztünk – tette hozzá az elmúlt év értékelése kapcsán az elnök. Mint azt kérdésünkre kifejtette, a pandémia miatti rossz hangulatból szerették volna a horgászokat, a kisgyermekes családokat, a gyulai polgárokat kiemelni, éppen ezért egy komoly pályázatnak köszönhetően nyolc programot valósítottak meg tavaly. 

– A Békés Megyei Pontyfogó Bajnokságot, az V. Családi Pikniket, az Erkel- és Munkácsy-tavi családi napot, horgásztalálkozókat, a Bárdos-tavi gyermek- és családi horgászversenyeket, a horgászvizsgákra való felkészítéseket és a halbiológusi előadásokat mind-mind ebből a pályázatból valósíthattuk meg, részben vagy egészében annak segítségével finanszíroztuk, és sikerült egy csónakot is vásárolnunk, mely elengedhetetlen eszköze egy horgászegyesületnek – folytatta a gondolatot az egyesület vezetője. Az egyesület programjain­ összesen több mint másfél ezren voltak tavaly. Schlett Árpád hírportálunknak kiemelte­ dr. Kovács József ország­gyűlési képviselő folyamatos ­segítségét, illetve szólt arról, mennyire fontos számukra, hogy a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta pályázatukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában