Fejlesztés

2022.01.16. 17:25

Engedélyezési eljárásra vár a szegedi vasútvonal korszerűsítése

Az engedélyezési tervezés szakaszában, a vasúthatósági engedélyezési eljárás elindítása előtt áll a Békéscsaba-Szeged vasútvonal korszerűsítése – tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

P. G.

Fotó: Katona Tibor/MW

Mint azt a NIF-nél kérdésünkre kifejtették, a tervezés alatt álló projekt alapvető célja a Békéscsaba–Szeged vasútvonal szűk keresztmetszeteinek felszámolása, a vasúti pálya állapotának javítása, engedély szintű megtervezése és az engedélyek megszerzése.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. arra is felhívta a figyelmet, hogy a tervezési projektcélok között szerepel a meglévő utasforgalmi létesítmények megújítása.

– Megvalósul a megállóhelyek és állomások áttervezése, elvégzik a létesítmények funkcióinak felülvizsgálatát, új, korszerű peronokat, esőbeállókat terveznek majd meg, illetve több helyszínre terveznek jegyautomatákat – tették hozzá a részletekkel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában