Galériával

2022.01.23. 14:53

Bemutatták Szilágyi Enikő Mi lennék nélküled című előadását Gyulán

Gyulán Szilágyi Enikő Mi lennék nélküled? című előadásának bemutatóját tartották szombaton este a Várszínházban, a magyar kultúra napja alkalmából.

P. G.

Fotó: Kiss Zoltán

Dr. Görgényi Ernő polgármester köszöntő beszédében elmondta, Gyulán a kulturális intézmények fejlesztésére több, mint 5 milliárd forint támogatást ítélt meg az Orbán-kormány az elmúlt 10 évben.

– A kormány döntéseinek köszönhetően felújíthattuk az 1889-ben épült gyulai vigadót, a Kohán-képtárat, az Erkel Ferenc Művelődési Központot, az összeomlás határára került Almásy-kastélyt – fogalmazott a polgármester. – Ezen felül iskolák, óvodák évtizedek óta elmaradt korszerűsítését végezhettük el. A Várszínház új várszínpadot és nézőteret kapott. A könyvtárban most zajlik a gyermekrészleg felújítása. Kiemelte, önerőből, a gyulai adófizető polgároknak köszönhetően is sok kulturális attrakció, művészeti produkció megvalósítását támogatják. A tehetséges fiatal művészeket Erkel Ferenc művészeti ösztöndíjjal, a tudásra, műveltségre vágyó, kiemelkedően tehetséges fiatalokat Bay Zoltán-ösztöndíjjal segítik, és ismerik el.

– A szép épületeknek önmagában is van kulturális értékük, de az akkor teljesedik ki, ha falaik között teret kap a művészet, az alkotás, az igényes szórakozás, a művelődés. Ehhez pedig felkészült, népet művelő, a köz gyűjteményeit gyarapító, gondozó, lokálpatrióta szellemiségű szakemberek szükségeltetnek. Gyulán, a kultúra magyar városában mindig voltak és vannak olyan elkötelezett, képzett polgárok, akik éltették és éltetik kultúránkat – tette hozzá.

Az eseményre Kiss Zoltán fotóriporter képeiből kiállítást állítottak össze a kamaraterem előterében az elmúlt évek várszínházi előadásaiból. Összesen harminc különleges fotó tekinthető meg a tárlaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában