Fejlesztés

2022.01.22. 09:32

A Május 1. Park és a Múzeum téri szökőkút is megújulhatna Békésen

Kedvező döntés esetén pályázati források segítségével megújulhat Békésen, a Május 1. Park, a Múzeum téri szökőkút, a Galéria épülete, illetve tornaszobával bővülhet a Teleky utcai tagóvoda. A képviselő-testület döntése értelmében az önkormányzat 1,5 milliárd forintos fejlesztéssorozat megvalósítására nyújt be pályázatot a TOP Plusz programban megjelent első három felhívás keretében.

Fotó: Bencsik Ádám

A Széchenyi téren található Galéria fejlesztésére mintegy 431 millió forint összköltségű támogatási kérelmet nyújt be az önkormányzat. Az érintett pályázat pozitív elbírálása esetén, az 1885-ben épült városi bérháznak készült eklektikus stílusú, patinás ingatlan energetikai felújítása is megvalósulhatna. További 120 millió forintra pályáznak emellett a Teleky utcai tagóvoda tornaszobával, fejlesztő helyiségekkel, parkolókkal való bővítésére, ami egyrészt a gyerekek számára a mindennapos testmozgást, másrészt a szülők számára az intézmény jobb megközelítését is segítené.

A harmadik, egyben legnagyobb mértékű fejlesztésre irányuló kérelemmel, 923 millió forint összegű támogatásból megvalósulhat a Május 1. park rendezése, a Múzeum téri szökőkút felújítása és a térfigyelő kamerarendszer bővítése.

 Emellett az elnyerhető forrás lehetőséget biztosítana még csapadékvíz-elvezetésre, kerékpárút-fejlesztésre és az Integrált Településfejlesztési Stratégia és az Integrált Települési Vízgazdálkodási Terv elkészítésére is. Az elnyerhető összegek vissza nem térítendő támogatásként szolgálhatják majd Békés fejlődését. A zömmel közterületi beruházásokat érintő projektek mellett még számos területen folyik az előkészítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában