Videóval - galériával

2021.12.16. 13:55

Több száz csomagot készítettek a karácsonyi angyalok Békéscsabán

Dobozokban sorakoztak a tartós élelmiszerek, valamint a tisztító- és fertőtlenítőszerek Jaminában, az evangélikus egyházközség gyülekezeti házában, a karácsonyi angyalok főhadiszállásán.

Licska Balázs

A beérkezett adományokból csütörtökön Jaminában állítottak össze az önkéntesek egységcsomagokat gyerekeknek és családoknak /Fotó: I. Gy./

A Bonnyai Sándor által életre hívott kezdeményezés keretében a beérkezett felajánlásokból csütörtökön állítottak össze az önkéntesek rászoruló gyerekeknek és családoknak egységcsomagokat, amelyeket karácsony előtt célba is juttatnak. A családoknak szóló, 10 ezer forint értékű pakkok többek között lisztet, cukrot, étolajat, tésztát, mosó- és fertőtlenítőszert, a gyerekeknek készültek pedig például fogkefét, fogkrémet, szappant, no meg csokoládét tartalmaztak.

Videó: Gál Csaba

Bonnyai Sándor elmondta, idén is számos iskolai, munkahelyi, sport- és egyházi közösség csatlakozott a pár hete meghirdetett akcióhoz, és örömteli volt számára, hogy pont az adományozók érdeklődtek, hogy lesz-e ebben az évben is jótékonysági kezdeményezés, ami szerinte nagy szó és erőt ad a folytatáshoz. Érkeztek felajánlások nemcsak Békéscsabáról és Békés megyéből, hanem az ország minden szegletéből, sőt külföldről is, összességében mintegy 4 millió forint értékben. Az adományokat Jaminában raktározták. Hozzátette: tavaly 250 családi és 450 gyerekeknek szóló csomag készült, idén ezt a rekordot túlszárnyalták.

Hozzátette: természetesen karácsonykor fontos a játék- és a ruhaadomány is, de igyekeztek most is figyelembe venni a családok szükségleteit, ezért gyűjtöttek tartós élelmiszert, illetve tisztító- és fertőtlenítőszereket, hiszen ezek hatalmas segítséget jelentenek. Az adományokból jut Békés megyébe – családok átmeneti otthonaiba, állami gondozásban élő gyermekeknek, illetve szociális munkások révén több településre –, valamint akkor, amikor a határon való átjutás is engedélyezett lesz, összehoznak egy második karácsonyt a nagyszalontai és a kárpátaljai, nagydobronyi gyermekotthonok lakói számára.

Mesével hangolódtak az önkéntesek

Soós Emőke, a Napsugár bábszínház művésze egy tanulságos mesével teremtett remek hangulatot a csomagok összeállítása előtt. Ecsetelte, hogy egy király beteg lett, nem tudott mosolyogni, és egy öregasszony azt mondta neki: keressék meg a legboldogabb embert, és kérjék el az ingét. A katonák kutatták is, de csak panaszkodókkal találkoztak. Végül ráleltek egy éneklő juhászbojtárra, aki állította, hogy boldog, mert látta lenyugodni és felkelni a Napot, mert van mit ennie és innia. Amikor kérték az ingét, hogy azt elvinnék a királynak, azt felelte: szívesen odaadná, de nincs neki olyan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában