KMNP

2021.12.27. 09:00

Komfortosan telelnek a marhák Dévaványán

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság dévaványai Kőmagtári Állattartótelepén 540 magyar szürke szarvasmarha és 170 házi bivaly teleltetése kezdődött meg, kiváló tartási körülmények között – adta hírül a napokban a nemzeti park.

V. E.

Az almozás és a takarmányozás is egyszerűbbé vált /Fotó: Bencsik Ádám/

Az idei legeltetési szezon végén a visszatérő állatok legnagyobb részét már az új telepen fogadták. A korábbi (réhelyi) telepen csupán a szürkemarha-tenyészállomány és egy kisebb szürkemarhatinó-csapat maradt. Az új állattartó telepről kifejtették, a tartástechnológia a Kőmagtári telepen sokkal modernebb. A szilárd burkolatú utaknak köszönhetően a nagy erőgépigényű téli takarmányozás sokkal kényelmesebben végezhető el, ezáltal egyszerűbbé vált az almozás és a takarmányozás is. Mivel nagyobbak lettek a fedett területek, így az almot is könnyebb szárazon tartani. Az új helyszín egyaránt kényelmet nyújt a telelő szürke marháknak és az állatokat ellátó dolgozóknak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában