Diaboló

2021.12.11. 15:21

Karácsonyi ajándékcsomaggal segítik a cukorbeteg gyermekeket Békésben

Csaknem kétszáz Békés megyei, cukorbeteg gyermeket nevelő család számára juttat el a napokban karácsonyi ajándék- és higiénés csomagot a Diaboló Alapítvány A Cukorbeteg Gyermekekért – ismertette Kosznáné dr. Pule Ilona, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

L. B.

Kosznáné dr. Pule Ilona, az alapítvány kuratóriumi elnöke Tölcsér Alexandrának is átadott egy csomagot. /Fotó: Bencsik Ádám/

A pakkokat Békéscsabán, a vasúttársaság pályafenntartási főnökségének épületében vették át szombaton a hétpettyes szülői mentorhálózat tagjai, ők viszik el azokat az érintett családoknak. Kosznáné dr. Pule Ilona elmondta, sikeres pályázatuk révén az Emberi Erőforrások Minisztériumától hatmillió forintos támogatást kaptak egy hét elemből álló program megvalósítására.

Ennek egyik része az, hogy csomagokat juttatnak el a cukorbeteg gyermekeket nevelő családok számára. Mivel a járványhelyzet miatt nem tudtak karácsonyi ünnepséget szervezni, ezért idén – ahogy tavaly is – a hétpettyes szülői mentorhálózat segít a pakkok házhoz szállításában. 

Sorolta, hogy azok diabetikus mogyorókrémet, szaloncukrot, kézfertőtlenítőt tartalmaznak, illetve cukorbetegséggel kapcsolatos kiadványokat, valamint egy speciális receptfüzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában