Hagyományőrzés

2021.12.11. 19:25

Betlehemessel ünnepelték Békéscsabán a határon átívelő pályázatot

Karácsonyi ünnepséget szerveztek – amelyen a második osztályosok adtak betlehemes műsort – szombaton a Savio Szent Domonkos katolikus általános iskolában, és ezzel zártak le egy magyar-román határon átnyúló pályázatot. Caimacan Klára igazgató elmondta, az intézmény a Temes megyei, zsombolyai általános iskolával működött együtt a két évet felölelő projektben.

L. B.

A második osztályosok készültek betlehemes műsorral. /Fotó: Bencsik Ádám/

Fotó: Bencsik Ádám

Békéscsabán, a katolikus általános iskola udvarán egy lebontásra váró épületből alakítottak ki egy szabadtéri rendezvénypajtát, ahol programokat szervezhetnek. Egy kemencét is elhelyeztek, amit immár fel is avattak, valamint sörpadokat és asztalokat vásároltak.

Ugyancsak az udvaron egy másik részt is rendbe tettek: a kápolna mögött egy közösségi teret varázsoltak színpaddal. Emellett eszközöket vettek: hangosításhoz szükséges kellékeket, ruhákat a néptáncoktatáshoz, valamint egy kemencét a tűzzománcszakkör számára, amelynek kiállítása nyílt a tornateremben.

Hozzáfűzte: a projekt célul tűzte ki a hagyományőrzést és a közösségépítést, méghozzá úgy, hogy a békéscsabaiak és a zsombolyaiak megismerhessék egymás szokásait, hiszen a közös múlt összeköt. A koronavírus-járvány ellenére sikerült betekintést nyerniük egymás életébe, békéscsabai diákok, pedagógusok utaztak Zsombolyára, valamint zsombolyaiak is Békéscsabára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában