kitüntetések

2021.11.20. 19:13

Ünnepi taggyűlésen osztottak elismeréseket Békéscsabán

Ünnepi taggyűlést tartott a Civil Szervezetek Szövetsége szombaton este a Kornélia Étteremben. A rendezvényen a tagszervezetek képviselői többek között elfogadták az elnökség által megtárgyalt jövő évi tervet, valamint a következő évi tagdíj mértékét is.

V. N.

A Civil Szervezetek Szövetségét huszonkét éve, augusztus 24-én jegyezték be közhasznú szervezetként, és november 23-án alakult meg. Huszonnégy civil szervezet alapította a Csabai Civilek Napja alkalmával. Jelenleg több mint 100 tagszervezetet tömörít magába, melyeknek több mint fele megyei, regionális és országosan működő megyei szervezet.

– Tavaly a pandémia alatt nem tudtuk megünnepelni a születésnapunkat, idén viszont – bár a negyedik hullám miatt jóval kevesebben –, koccinthatunk a szövetség 22. ünnepi taggyűlésén. Ezek az alkalmak persze arra is lehetőséget nyújtanak, hogy felemelgessük a múltat, a mögöttünk álló időszak sikereit. Hiszen a munka az idén sem állt le a szövetségnél, számos pályázatot sikerült megvalósítanunk – osztotta meg velünk Gólya Pál, a szövetség elnöke.

Gólya Pál: számos pályázatot sikerült megvalósítanunk /Beküldött fotók/

Elmondása szerint, ilyen volt a civilek körében méltán népszerű Nemzeti Együttműködési Alap, elindultak a hungarikum pályázaton, amivel a helyi termékeket igyekeztek népszerűsíteni, illetve több közösségépítő pályázatot is lezártak ebben az évben. Legutóbb pedig a Budapest Bank Békéscsabáért Programra jelentkeztek, amelyre ezúttal a szabadidő aktív eltöltését megcélzó, valamint a járványhelyzetből való rehabilitációt segítő programokkal pályázhatnak a civil szervezetek.

A gálán oklevelet kaptak azok a tagszervezetek, amelyek 15 éves tagsággal rendelkeznek. Összesen négy civil szervezet kapott elismerést ezen az estén.

– Mind a négy díjazott 15 éve tagja a szövetségnek. Az egyik kitüntetett a Magyar Rákellenes Liga Eleki Szervezete, a másik a Szarvas Város Barátainak Köre, a harmadik a Mozgalom az Egészséges Város Környezetéért a Magyar természetvédők Szövetségének Tagcsoportja, negyedik pedig Békés Megye Műszaki Haladásáért Alap Alapítvány lett – ismertette Gólya Pál.

A jövő évi tervekkel kapcsolatban elmondta, a szervezet rendezvényeit jövőre is meg kívánják tartani. – Két taggyűlést szoktunk megrendezni egy évben, a májusi egyfajta beszámoló taggyűlés, ahol a mérleget fogadjuk el, illetve az ünnepi, születésnapi taggyűlést. Emellett reméljük, hogy a pályázati rendezvényeinken is találkozhatunk jövőre a tagsággal – jegyezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában