Segítik a termelőket

2021.11.18. 13:54

Több mint kétszázmillió forintból épült fel a vésztői mezőgazdasági csarnok

Több beruházás valósult meg az elmúlt időszakban és van jelenleg is folyamatban a városban; ezeket tekintette meg csütörtökön dr. Kovács József országgyűlési képviselő és Karakas Anikó polgármester. Ennek részeként ünnepélyes keretek között átadták a Kinizsi utcában a mezőgazdasági csarnokot, amit 220 millió forintból a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében építettek.

L.B.

A helyi piacra is ellátogatott dr. Kovács József országgyűlési képviselő és Karakas Anikó polgármester

Fotó: LP6DMK2

Karakas Anikó elmondta: a helyi gazdaság fejlesztését célozta a beruházás, hogy a helyi mezőgazdasági termékek hatékonyabban juthassanak el a piacokra. A raktárcsarnokban helyet kapott egy terménytároló, valamint két hűtőkamra, így egy helyen biztosított a termékek tárolása, felhasználása és értékesítése egyaránt. Kialakítottak irodát, szociális blokkot, beszereztek hídmérleget, illetve targoncát és rakodót is. A polgármester hangsúlyozta, tovább erősödik Vésztő gazdasági ereje, amint a szomszédos területen megépül az inkubátorház.

A helyi piacra is ellátogatott dr. Kovács József országgyűlési képviselő és Karakas Anikó polgármester

– A mezőgazdaság szereplői mind a négy évszakban ki vannak téve az időjárás viszontagságainak – mondta dr. Kovács József. Hozzátette, ezért fontos a csaknem 1200 négyzetméteres csarnok, ahol megfelelő körülmények között tárolhatók a termények. Az országgyűlési képviselő kiemelte, nagy lehetőségeket tartogat mindez, jelezte viszont, hogy a feldolgozás területén előre lehetne lépni, és úgy lenne érdemes értékesíteni a termékeket.

Karakas Anikó polgármester elmondta, csütörtökön ellátogattak a közelmúltban megújult helyi piacra is, ahol találkoztak azokkal a termelőkkel, akik számára különféle szolgáltatásokat nyújthat a mezőgazdasági csarnok. Emellett megnézték a Békési úti óvoda mellett épülő mini bölcsődét, amelynek készültségi foka meghaladta az 50 százalékot. Ugyancsak nemrég korszerűsítették Metykó Gyula szülőházát, amelyben képtárat alakítottak ki a festőművész alkotásai révén, az immár berendezett Bagolyvár pedig a jövőben Kós Károly látogatóközpontként működhet.

Fotók: Lehoczky Péter

– Sok fejlesztés történt az elmúlt időszakban Vésztőn, illetve zajlik most is – hangsúlyozta dr. Kovács József. Az országgyűlési képviselő beszélt a Szabó Pál általános iskolát érintő nagyberuházásról, arról, hogy uszoda épül a szomszédos területen, arról, hogy folyamatosan korszerűsítik a Vésztő és Szeghalom közötti utat. Kiemelte, az a fontos, hogy olyan fejlesztések valósulhassanak meg a városban, amelyek a mindennapokban segítik a vésztőieket, amelyek kézzel foghatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában