Gyula

2021.11.14. 21:00

Idén Bona, a tízkilós gúnár vitte el a pálmát

Idén is nagy sikerrel rendezte meg Szent Márton-napi rendezvénysorozatát a gyulai német nemzetiségi önkormányzat és a Németvárosi Óvoda – tudtuk meg Pálovitsné Czene Ágotától, az óvoda vezetőjétől.

P. G.

Az esemény előzményeként szerdán ismét megkeresték a legnehezebb ludat. A címet a mintegy 10 kilós, Bona névre hallgató gúnár érdemelte ki, tulajdonosa pedig Nyisztor-Gyarmati Bonaventúra. Csütörtökön délután a Németvárosi Óvoda udvarán megvendégelték a szülőket és a meghívottakat, majd az intézménytől lampionos felvonulás indult az Apor térre. A menetet Nyisztor-Gyarmati Bonaventúra és Bona vezette.

Utóbbi helyszínen Kónya István alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd az Implom József Általános Iskola 8. a osztályos diákjai adták elő Márton történetét. A legnehezebb lúd díját Megyesiné Pflaum Márta, a német nemzetiségi önkormányzat elnökhelyettes nyújtotta át, illetve ugyancsak ő köszöntötte a Mártonokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában