Békéscsaba

2021.11.24. 14:58

Folytatódik a Dobozi úti bicikliút felújítása

Számos fejlesztéssel segítik a helyi vállalatokat és a munkavállalóikat Békéscsabán, a Modern Városok Program keretében. A csaknem 2,8 milliárd forintos beruházás elemeinek egy része elkészült, egy része hamarosan indul, egy részét pedig most tervezik – jelentette be szerdán a városházán Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Nagy Ferenc alpolgármester.

L.B.

Nagy Ferenc alpolgármester sorolta a beruházás részleteit

Fotó: Imre Gyorgy

Herczeg Tamás elmondta, egy komplex fejlesztési csomagot állított össze az önkormányzat, hogy segítsék a cégeket és a munkavállalóikat. A beruházásokat részben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, részben a hazai Modern Városok Program forrásaiból fedezik. A cél az, hogy az iparterületek gyorsan és biztonságosan legyenek megközelíthetők. A fejlesztések – amelyek bicikliutak építését is jelentik – azonban nemcsak a mindennapi munkába vagy iskolába járást, hanem a kikapcsolódást is szolgálják.

Nagy Ferenc alpolgármester sorolta a beruházás részleteit /Fotó: Imre György/

Nagy Ferenc hozzátette: sok kis elemből áll a 2,8 milliárd forintos beruházás, amely sok segítséget jelent, tehát azokkal sokra mennek. Egy része megvalósult, egy része rövidesen rajtol. Sorolta, hogy fejlesztették a közműhálózatot a Csanádapácai úton, megoldották a csapadékvíz elvezetését az északi iparterületen, felülvizsgálták az iparterületekhez kapcsolódó hálózatot.

Fontos, hogy korszerűsítették a bicikliutat a Berényi úton a Széna utcától a mezőmegyeri vasúti aluljáróig; valamint felújították a Dobozi úti kerékpárút egy részét a kanyartól a Gém utcáig – így segítették a mezőmegyerieket és a gerlaiakat. A Szarvasi úton buszmegállót és zebrát építettek.

Hamarosan két helyen indul a munka: megújul a Dobozi úti kerékpárút 800 méteren a Gém utca és a gerlai bekötőút, a Csabai út között; valamint bicikliút épül – közvilágítással együtt – a Mokry utca és a Szarvasi út között a volt hadivágány nyomvonalán 700 méteren, továbbá kerékpáros nyomot festenek fel a Mokry utcában, így biztosítva az eljutást a Berényi út felé.

Ha a közbeszerzési eljárások sikeresen véget érnek pár hónapon belül, akkor 2022 első felében további munkálatok kezdődhetnek. Parkolókat építenek egyrészt a Berényi és az Áchim L. András utca, másrészt a Tessedik és a Kétegyházi út sarkán. A Dobozi úti bicikliút felújítása is folytatódhat, rendbe teszik a körforgalom és a kanyar közötti szakaszt több mint két kilométeren. A csapadékvíz megfelelő elvezetése érdekében bővítik a kapacitást az Ilosvai utcai átemelőnél és a Nádas lecsapoló csatornánál.

Most zajlik a tervezés, így várhatóan 2023-ban valósulhat meg két elem, amelyek az M44-esnél lévő állami iparterület megközelítését segítik két oldalról: a Mokry utcától épül bicikliút, valamint a mezőmegyeri vasúti aluljárótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában