Békéscsaba

2021.11.11. 13:55

Címzetes főorvos lett dr. Ferenczi Attila

Címzetes főorvosi oklevelet vehetett át a napokban a Szegedi Tudományegyetemen dr. Ferenczi Attila békéscsabai háziorvos. Megtudtuk, kinevezését egy 2014-es kormányhatározat tette lehetővé, amely szerint a legalább 20 éve az alapellátásban dolgozó orvosok címzetes főorvosi kinevezést kapnak.

V. E.

20211111 Békéscsaba Dr Ferenczi Attila főorvosi kinevezést kapott Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

A háziorvos hírportálunknak elmondta, megtisztelő, hogy ilyen elismerésben részesült több kollégájával együtt. Persze nem ez a munkája célja, és nem is egy tudományos fokozatról van szó. Sokkal inkább egy elismerésről az alapellátásban végzett kitartó munkáért, ezért is ítélik csak húsz évnyi tevékenység után oda. Bár jól esik neki, hogy megkapta az oklevelet, ő szeretne továbbra is csak doktor maradni, mert foglalkozásában nem a cím a lényeg.

Dr Ferenczi Attila /Fotó: Imre György/

Dr. Ferenczi Attila elárulta, pályafutása alatt mind az egészségügyben, mind a közéletben legfőbb célja az emberek segítése. Háziorvosi praxisában pedig legfontosabb számára, hogy ha van is a páciensnek betegsége, azt a lehető legjobban viselje, minél jobb közérzettel és minél kevesebb fájdalommal.

A jövőről kifejtette, sosem volt pályaelhagyó, így fel sem vetődik benne, hogy váltson. Most pedig a legfontosabb számára, hogy a koronavírus járvány okozta nehéz időszakot a betegeivel közösen vészelje át, és az, hogy minél tovább gyógyíthasson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában