békéscsaba

2021.11.16. 14:25

Búcsúpiknik: mindenkinek jár egy kis Körös Hotel

Búcsúpikniket tartanak hétfőn 15 és 18 óra között a békéscsabai Körös Hotel előtt, ugyanis két hónapon belül eltűnik a föld színéről a hajdani, emblematikus szálloda, mely sokak kedvenc szórakozóhelye volt nemcsak Békéscsabáról, hanem az egész megyéből, de az országból, és a határon túlról is. Lesz forralt bor, meleg tea, zene, emlékezés, szelfifal.

Ny. L.

20211116 Békéscsaba Bontják a Körös Hotelt a képen Horváth Ferenc bontásvezető Herczeg Tamás képviselő fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

A rendezvény szülőatyja Herczeg Tamás országgyűlési képviselő. Kedden délben a helyszínen elmondta, ötlete a szomszédos épületből fakadt.

Horváth Ferenc bontásvezető és Herczeg Tamás országgyűlési képviselő /Fotók: Bencsik Ádám/

Az ifjúsági ház (ma Csabagyöngye Kulturális Központ) igazgatóhelyettese volt, amikor a hullámos tetejű nagytermet bontották. Rendeztek egy búcsúbulit, mert valami véget ért, és jött helyette egy más, új, korszerűbb.

– A Körös Hotel 1970-ben nyitott, 1995-ig működött. Nagyon sokunknak nagyon sokat jelentett

– hangsúlyozta Herczeg Tamás.

– Aztán 26 éven keresztül nem akadt olyan vállalkozó, aki érdemben tett volna valamit, hogy valami működő létesítmény legyen belőle. Tájseb lett az lepusztult épület, és most végre elbonthatjuk. Aki kötődött a Köröshöz – akár dolgozóként, akár vendégként – hétfőn végleg elbúcsúzhat tőle. És fizikailag is elvihet egy örök, tárgyiasult emléket, vagyis egy darabot az épületből – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/megkezdtek-a-koros-hotel-bontasat-4469570/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában