Zöld mesék

2021.11.26. 10:29

A Föld megóvására int a csabai bábszínház

A Napsugár bábszínház évek óta elkötelezett híve a környezettudatos gondolkodásnak, mely szemléletet előadásaival is igyekszik népszerűsíteni. Eddig leginkább a legkisebbeknek szóló produkciókban jelent meg az újrahasznosítás a díszletek, bábok, kellékek elkészítésében, de több alkalommal, a lakosságtól kért segítséget a társulat az alapanyagok beszerzéséhez. Így régi plüssök és használt pólók is új életre kelhettek a színpadon.

V. N.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

– A Zöld mesék programsorozatunkkal sokkal tudatosabban léptünk ebben a témában a közönség elé, egyértelmű és konkrét problémákat járunk körbe, és igyekszünk tevékenyen bevonni a nézőket is. November utolsó péntekén például a a túlzott fogyasztás veszélyeire hívjuk fel a figyelmet. A kezdeményezés oka, hogy sokszor valós szükségleteinken messze felül vásárolunk. A megvásárolt dolgok pedig vagy otthon halmozódnak, vagy rövid úton a kukában kötnek ki. A Ne vásárolj semmit! nap a túlfogyasztás elleni jelképes tiltakozásunk, amikor az egész évre jellemző vásárlási, fogyasztási szokásainkat is átgondolhatjuk és stratégiát válthatunk – osztották meg velünk a társulat tagjai.

A Zöld mesék programjuk következő fejezete a Ne vásárolj semmit! nappal indult pénteken és április 22-én a Föld napjával zárul. Elsőként egy online flashmob keretében hívják fel a figyelmet a föld védelmének fontosságára.

Továbbá arra kérnek mindenkit, kicsit és nagyot, hogy a témához kapcsolódóan írjon egy történetet, vagy ha rajzolni szeret, készítsen képet bármilyen technikával, és küldje el alkotását a bábszínház email címére.

– A beérkezett munkákból elkészítünk egy animációs filmet, melyet a Föld napján közzéteszünk. Ehhez alapul vesszük a beküldött írásokat és felhasználjuk a beérkező rajzokat is. Föld jövője közös ügyünk, tegyünk együtt érte – hangsúlyozta a társulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában